La jutgessa del cas Julen veu indicis d'homicidi imprudent

El propietari de la finca de Totalán on el menor va caure a un pou de 71 metres, David Serrano, serà citat a declarar com a investigat

Pares de Julen
Els pares del petit Julen al costat del propietari de la finca, David Serrano | Catalunya Diari

La jutgessa que investiga la tràgica mort del petit Julen, després de caure en un pou de 71 metres de profunditat al municipi malagueny de Totalán, ha confirmat que veu indicis d'un possible homicidi imprudent. Així, segons assegura aquest dimecres 'Diario Sur', el propietari de la finca on el menor es va precipitar al forat, David Serrano, finalment serà citat a declarar com a investigat. Aquesta petició la va fer la Fiscalia de Màlaga presentant un escrit al Jutjat d’Instrucció número 9, l’encarregat de la investigació oberta del cas.

El propietari de la finca però, no serà l’única persona que haurà de declarar davant la magistrada, ja que aquesta ha citat fins a dotze persones més ,encara que aquestes, ho faran com a testimonis, com va demanar el Ministeri Públic. Entre les persones citades, destaca el pouaire que va realitzar la prospecció per on va caure el petit Julen. Tanmateix, la jutgessa escoltarà als pares del menor, a la dona del propietari de la finca i als tres senderistes que passaven per la zona el dia dels fets i que van ser els primers a auxiliar als familiars.  

La magistrada també ha citat a declarar, en qualitat de testimoni, al maquinista que va fer la rasa que tenia situada al seu extrem el pou i a diversos guàrdies civils. Així com, l’instructor de les diligències de la investigació d’aquest cas o els dos agents que van arribar en primer lloc a la finca. Amb tots aquests testimonis citats i, a més d’altres proves, la titular del jutjat d’instrucció pretén aclarir les circumstàncies concretes que van causar que el nen es precipités pel pou. D’aquesta manera, la maquinària judicial està en marxa per posar punt final al cas del petit Julen.

David Serrano propietari de la finca
David Serrano, propietari de la finca, assegura haver tapat el pou amb dos blocs de formigó | LA SEXTA

 

L'amo assegura haver tapat el pou

A l’inici de la investigació, l’amo de la finca va assegurar davant la Guàrdia Civil que ell havia tapat el pou col·locant dos blocs de formigó a sobre després que el pouater deixés el forat descobert. Mentre que per la seva banda, el pouater ho va negar i va explicar que va ser ell qui va tapar el pou amb una pedra de quinze quilos.

La versió de l’amo de la finca coincideix amb la del pare de Julen que en el seu moment va declarar que al costat del pou hi havia dos blocs de formigó, però separats, deixant al mig el forat descobert. Un segon testimoni confirma aquesta versió, la persona que va treballar amb una excavadora a la zona del pou, però afegeix que es va començar a construir un mur i el pou va quedar al descobert de nou. Després però, va veure com el propietari de la finca el tapava amb «unes pedres que va moure amb el peu» va afegir.


Comentaris

envia el comentari