Una jutgessa envia a judici Oriol Pujol pel cas de les ITVs

També ha pres aquesta decisió amb els altres cinc acusats
Oriol Pujol Ferrusola, a judici pel cas de les ITVs | Cedida

 

La jutgessa de l'Audiència de Barcelona que presideix el judici amb jurat popular del cas de les ITVs ha decidit enviar a judici els sis acusats del cas, entre ells Oriol Pujol i la seva dona, Anna Vidal. La magistrada ha pres aquesta decisió perquè no tots els processats han acceptat l'acord entre Oriol Pujol i la Fiscalia. 

 

El fill de l'expresident de la Generalitat està imputat pels delictes de suborn, falsedat i tràfic d'influències. El passat mes de juny, va acceptar reconèixer que havia cobrat comissions d'alguns empresaris, per utilitzar la seva influència política i afavorir així els seus negocis en les Inspeccions Tècniques de Vehicles (ITV) a Catalunya. 

«Inestimable col·laboració» amb empresaris

Llavors, Pujol Ferrusola va acceptar una pena de dos anys i mig de presó per les comissions, segons informa 'eldiario.es', i també una multa de 76.000 euros i una indemnització de 311.000 euros.  A canvi d'això, la seva dona, Anna Vidal, quedava en llibertat, a canvi d'una multa de 47.250 euros. El pacte havia estat acceptat per l'exdiputat de CIU, la seva dona i dos acusats més. En canvi els altres dos, Sergi Alsina i Josep Tous s'havien negat a signar-lo.

 

Segons la magistrada, Vidal va cobrar un total de 381.450,40 euros entre els anys 2010 i 2012, simulant diverses factures, que en realitat eren pagaments per la «inestimable col·laboració prestada» per Pujol Ferrusola, per aconseguir contractes de les estacions de vehicles. 

 

Oriol Pujol va utilitzar la seva influència política per afavorir empresaris | Cedida

 

Ara, tant el fill de l'expresident de la Generalitat de Catalunya com la resta d'acusats poden recórrer aquesta decisió de la magistrada davant la sala civil i penal del Tribunal Superior de Justícia de Catalunya.