IMPORTANT i GRATIS:

📱Encara no t'has baixat l'App del Catalunya Diari? A què esperes per saber-ho tot. CLICA AQUÍ, és gratis!

La jutgessa ordena una reconstrucció virtual de la mort de Lucía Vivar

És un nou intent de tractar d'esclarir els successos que van envoltar els seus últims moments

Guardia civil al lado de la vía ferrea dónde falleció Lucía Vivar
Guàrdia Civil al costat de la via ferroviària on va morir  Lucía Vivar | Catalunya Diari

La Guàrdia Civil ha iniciat la reconstrucció virtual de la mort Lucía Vivar,la nena de 3 anys el cadàver dels quals va ser trobat en una via del tren en Pissarra (Màlaga) el passat 28 de juliol, a instàncies de la jutgessa d'instrucció instructora del cas.

Els investigadors pretenen determinar si és compatible una mort accidental amb els cops que va sofrir la petita i per a això s'han desplaçat agents del servei de criminalista de Madrid i amb tots els informes (autòpsia i atestats) estudien tota la informació documental recaptada.

La Guàrdia Civil de Màlaga va emetre la setmana passada un informe a la instructora en el qual donava per acabada la recerca i concloïa que la mort havia estat accidental, encara que els pares de la petita van demanar vint aclariments.

Després de la petició dels pares, la jutgessa ha demanat la reconstrucció virtual, així com que la Policia Local de Pizarra digui en quines circumstàncies va aparèixer un pot de cloroform a pocs metres del lloc de la desaparició de la petita així com la cadena de custòdia.

El pot va ser trobat per un jove prop de l'estació, si bé les autoritats han llevat importància a la troballa, ja que no tindria «connexió temporal ni tècnica».


Un trencaclosques amb peces que no troben la forma d'encaixar


Els progenitors segueixen qüestionant que la mort de la seva filla fos accidental com mantenen els investigadors i insisteixen que hi ha «multitud d'interrogants». De fet, com recollia aquest mateix diari, els pares de la petita han exigit que l'informe policial no és complet i deixa qüestions en l'aire, raó per les quals exigien 20 aclariments sobre aquest informe.

Per la seva banda, els investigadors creuen que la nena va caminar una mica més de quatre quilòmetres entre els raïls, es va recolzar sobre els balastos i va ser copejada pel primer tren de la línia de rodalies entre les sis i les set del matí del passat 28 de juliol.

Lucía Vivar
Lucía Vivar | Cedida

Aquest plantejament no és compartit pels pares, que consideren que en l'informe no s'explica com la menor va poder fer aquest «recorregut» sense ni una sola lesió en els seus genolls i gairebé inexistents en mans, braços i cames.


Un especialista confronta la versió oficial


Cal recordar que el catedràtic de Medicina Legal, Luis Frontela, va elaborar un nou estudi per la petició de la família per analitzar la possibilitat que la causa de la mort no anés el cop del tren.

L'especialista estableix l'hora de la mort de la petita Lucía a les 5.53 hores del matí, que concordaria amb l'informe toxicològic de les restes on s'explicava que la nena hauria mort entre les 5 i les 7 del matí.

No obstant això, la Guàrdia Civil va informar que el causant de la mort va ser un tren de rodalies, però aquest no va passar pel lloc on estava la nena fins a les 6.45 hores. Gairebé una hora després del moment que fixa Frontela.


Comentaris

envia el comentari