Imatge d'arxiu d'un martell de jutge

Una dona és acusada d’abusar sexualment del seu fillastre menor a Catalunya

Els fets es van produir quan el jove tenia només 15 anys

Una dona ha estat jutjada aquest dimarts a l’Audiència de Barcelona per, suposadament, haver abusat sexualment del seu fillastre menor d’edat el 2017 a Cornellà de Llobregat. La dona, que ha negat els fets, s’enfronta a una petició de la fiscalia de 12 anys de presó, mentre que el noi ha ratificat la seva versió, assegurant que la seva ja exmadrastra va abusar-ne i va obligar-lo a mantenir-hi relacions sexuals completes sense el seu consentiment. Els psicòlegs i psiquiatres que van tractar el menor donen plena credibilitat al noi, que va patir estrès posttraumàtic arran d’aquells fets.

? ÉS GRATIS: Encara no ens segueixes a l'INSTAGRAM del Catalunya Diari? Clica aquí, t'hi esperem.

Segons el jove, que ara té 18 anys i en el moment dels fets en tenia al voltant de 15, ell tenia una relació amb l’acusada, 11 anys més gran que el noi,  però 17 anys més jove que el seu pare, «més d’amiga que de mare o parella del pare». Algun migdia, quan estaven tots dos sols, o alguna nit, quan el pare ja dormia, la dona entrava al seu llit i li feia pessigolles. Més tard el va començar a «guiar» perquè el noi li fes tocaments sexuals, i finalment ella li va fer tocaments i el va obligar a penetrar-la vaginalment i a fer-li sexe oral. Els tocaments es van produir entre 15 i 30 vegades, mentre que les relacions completes van tenir lloc set o vuit cops, tot durant la primavera del 2017, segons les acusacions.

Els fets van començar l’any 2017

La situació va esclatar quan el pare va fer fora de casa la dona per desavinences de parella que ja venien de lluny. El noi havia explicat feia poc els abusos a les seves cosines, que ho van explicar a les seves mares, tietes maternes del jove. Aquestes ho van dir a la seva germana, mare del noi, que poc després va trucar als Mossos d’Esquadra per denunciar-ho.

L’acusada ha explicat que la relació amb el pare de la víctima va començar el 2013 i convivia habitualment amb el menor i la seva germana petita cada dues setmanes, ja que el pare tenia la custòdia compartida. Tant ella com els pares del menor i la mateixa víctima han explicat que la relació va ser bona durant molt de temps i que els va tractar com si fossin els seus fills. Va ser cap al 2017 quan la relació de la parella, que ja havia passat alts i baixos, va empitjorar.

Segons la dona, el noi estava «obsessionat» amb ella i la volia veure encara que aquella setmana li toqués estar amb la seva mare. «Ets la millor persona que he conegut» o «espera’m que faci 18 anys», li hauria dit el noi a la dona, segons la defensa. A més, considera que el pare no es feia prou càrrec dels fills i li feia tenir gelosia. En canvi, el pare ha explicat que passava problemes econòmics, havia de treballar moltes hores i es dedicava sobretot a la filla petita, cosa que generava gelosia en la dona.

L’acusada assegura que el jove ha estat manipulat pel seu pare

L'acusada assegura que en cap moment li hauria passat pel cap abusar sexualment del noi, i creu que el jove ha estat manipulat pel seu pare i antiga parella seva per a odiar-la. De fet, en el seu últim torn de paraula, ha assegurat que el jove «volia» veure-la i que per això fins i tot després de denunciar-la anava a prop de casa seva per a veure-la, cosa que el jove ha negat.

El menor ha explicat que un dia se la va trobar despullada a la seva habitació i que ell va fugir a la cuina. En altres situacions ell es va veure «bloquejat» i sense saber com reaccionar. «Jo feia el que ella em deia, no hi havia consentiment», ha dit. «No la rebutjava, però no sabia com expressar que no volia», ha afegit. Fins i tot ha explicat que la dona li havia preguntat: «Si el teu pare no em fa un fill, me’l faries tu?». Ha explicat que se sentia culpable i estava preocupat per com podria reaccionar el seu pare. Posteriorment tenia por de trobar-se-la, insomni i malsons, ha explicat, cosa que han ratificat els forenses.

El pare del noi ha explicat que el menor tenia molt bona relació amb la seva exparella, però també amb ell, tot i que es va anar distanciant d’ell. A causa de desavinences, ell va fer fora de casa la dona abans de conèixer els abusos. Quan ho va saber, es va creure la versió del noi, perquè «no és un mentider». També se’l va creure la tieta materna del jove, que el va veure «nerviós i preocupat». «Se sentia malament perquè no sabia com sortir-ne», ha explicat.

Els experts veuen «molt probable» que hagin existit aquests abusos

Els psicòlegs i psiquiatres que van tractar el menor un cop denunciats els fets han explicat que veuen «molt probable» els abusos i plenament compatible el relat del noi amb el trastorn per estrès posttraumàtic que patia. Així, veuen normal que tingués sentiments de culpa i ràbia alhora, que estigués «hiperalerta» i amb una conducta «evitativa» davant d’alguna possible trobada amb la dona, a més d’un cert aïllament, malsons o por. Han admès, que el noi podia estar «enlluernat» per la dona, perquè era més de la seva edat que el seu pare, i fins i tot es podia sentir «atret» per ella, però això no vol dir que volgués mantenir-hi relacions sexuals i menys encara acceptar-les. Podia sentir plaer físic en aquells moments, però no li agradava ni volia mantenir-les, han explicat. A preguntes de la defensa han negat que la versió del noi pugui estar contaminada per falsos records induïts pel pare o per desitjos insatisfets.

La fiscalia li demana 12 anys de presó i 20.000 euros d’indemnització per a la víctima, a més de deu anys de llibertat vigilada i deu més de prohibició d’acostament o comunicació, per un delicte continuat d’abús sexual a menor de 16 anys.