rtc-config='{"urls": ["https://catalunyadiari.com/rtc_config?h=CANONICAL_URL&key=section_cd"]}'

Catalunya Diari

Telegram : +34 629 74 76 77

E-Mail: info@catalunyadiari.cat

El jutjat de Badalona allibera una vídua de pagar més de 182.000 euros de deute gràcies a la Llei de la Segona Oportunitat

El magistrat també la deixa viure a casa seva pagant un lloguer de 42 euros al mes durant els pròxims tres anys
Imatge dels jutjats de Badalona | CatalunyaDiari.cat

 

El jutjat de Primera Instància de Badalona ha perdonat a una vídua de 53 anys tots els seus deutes gràcies a l'aplicació de la Llei de Segona Oportunitat, que permet alliberar a particulars i autònoms de tots els seus deutes davant la incapacitat de poder afrontar el seu pagament.

 

La dona, que té a càrrec seu una filla en edat escolar, va perdre el seu marit i des d'aleshores no podia afrontar tots els pagaments. «Em vaig quedar vídua, amb una nòmina de 700 euros i una filla a càrrec meu ... Va arribar un moment que no podia fer front a la hipoteca i em vaig anar endeutant cada vegada més», explica a 'Crónica Global'.

 

Ara, però, el jutge li ha perdonat el deute de 182.580 euros que havia acumulat fins ara. A més, tot i que el seu pis va passar a ser propietat del banc, hi pot seguir vivint amb un lloguer de 42 euros mensuals durant els pròxims tres anys. «Un pis de les mateixes característiques i en la mateixa zona li suposaria un lloguer d'uns 800 euros», expliquen des de Repara tu Deuda, la companyia que l'ha ajudat a sol·licitar l'ajuda.

Llei de Segona Oportunitat

Aquesta llei, que va entrar en vigor el juliol de 2015, permet que els autònoms i els particulars puguin quedar exempts de pagar els seus deutes sempre que es demostri que prèviament han actuat amb bona fe i han intentat arribar a un acord per ajornar el deute, fixant un calendari de pagament inferior als deu anys o mitjançant la cessió de propietats.

 

En cas que no s'acabi arribant a cap d'aquests acords, es pot demanar un concurs de creditors amb la mediació d'un jutge o sol·licitar el Benefici d'Exoneració total del Passiu Insatisfet (BEPI) per quedar exonerat del deute, sigui de forma parcial o total.