Els jutjats de Reus obren una causa contra Vox per la denúncia de Hilal Tarkou

L'advocat reusenc va denunciar Javier Ortega Smith per un presumpte delicte d'incitació a l'odi i la discriminació

Javier Ortega Smith en una imatge d'arxiu
Javier Ortega Smith en una imatge d'arxiu | Cedida

El jutjat d'instrucció número quatre de Reus tira endavant la denúncia presentada per l'advocat reusenc Hilal Tarkou contra el secretari general de Vox, Javier Ortega Smith. Després de presentar la denúncia el passat mes de març, ara el jutge ha dictat que s'iniciïn diligències prèvies d'investigació contra Vox i contra Javier Ortega Smith Molina per un presumpte delicte d'incitació a l'odi i la discriminació, segons ha pogut saber TarragonaDigital.

Jutjats de Reus obren una causa contra Vox

Els jutjats de Reus han obert una causa contra Vox per la denúncia posada per Hilal Tarkou, que en aquests moments es troba en fase de qüestions de competència. L'advocat reusenc confirma a aquest mitjà que «acaba de rebre l'auto» i que ara es troben a l'espera de quin jutjat portarà el cas, si el de València perquè és on han passat els fets presumptament delictius, el Tribunal Suprem, perquè l'acusat és diputat, o el Jutjat de Reus, ja que és on s'ha interposat la denúncia.

Hilal Tarkou, l'advocat reusenc que ha denunciat Javier Ortega Smith
Hilal Tarkou, l'advocat reusenc que ha denunciat Javier Ortega Smith | Col·legi d'Advocats de Reus

 

Ortega Smith serà citat per declarar

En aquest àmbit, la Fiscalia forma part del procediment, ja que el que farà serà trasllat per determinar si el jutjat de Reus és competent. Hilal espera que «si la Fiscalia actua amb rigor, dictamini que el jutjat de Reus sigui qui porti el cas». Per tant, ara el jutge cridarà a declarar a Ortega Smith i el citarà com a investigat Vox

Tarkou pensa que ara el jutge li prendrà declaracions sobre els fets del vídeo, de com ha arribat a la conclusió del discurs, per què creu que aquest col·lectiu és l'enemic i en base de què i sobretot quina finalitat persegueix amb el discurs.

Els jutjats de Reus han obert una causa contra Vox | Jordi Olària

 

Amb el vídeo de la conferència com una de les diligències, també vol demanar la responsabilitat civil de les persones que van assistir a la conferència de Javier Ortega Smith, ja que l'advocat considera que eren innocents i desvinculats a aquests comentaris, i a partir de la conferència creu que «han ajudat a criar aquest sentiment d'odi».

L'advocat de Reus que va presentar la denúncia explica a TarragonaDigital que «per sentit comú, aquest home ha de ser condemnat». D'altra banda celebra que el cas hagi tirat endavant, perquè «si un jutge té sentit comú és normal que tiri endavant aquesta denúncia». Espera que el cas segueixi a Reus i que es faci justícia perquè, «una cosa és fer política sobre el tema d'immigració i una altra és criminalitzar un col·lectiu amb qualificacions greus i amb fins electorals», ha comentat Hilal Tarkou.

L'advocat reusenc va denunciar a Ortega Smith

El lletrat va presentar la denúncia perquè considerava que el discurs que Ortega Smith va pronunciar a València el mes de setembre passat és «altament perillós i alarmista». En aquesta denúncia, l'advocat reusenc afirma que es difon «una sèrie de manifestacions que atempten greument contra la convivència i la pau social, incita a l'odi, motiva i crida a la conflictivitat i, per tant, al racisme i la xenofòbia, especialment contra els musulmans».


Comentaris

envia el comentari