Fotomuntatge víctimes kamikaze 2

Un kamikaze mata a 5 amics entre 18 i 25 anys: «no hi ha paraules»

Tornaven d'una celebració quan van ser envestits per un cotxe a gran velocitat

Un terrible accident de trànsit provocat per un conductor que anava en direcció contrària s'ha cobrat la vida de cinc joves. El sinistre va tenir lloc en una transitada carretera de Miami, als Estats Units, dissabte passat. Les víctimes eren cinc amics i tenien entre 18 i 25 anys.

Briana Pacalagua, una noia de 19 anys, conduïa el cotxe en què viatjaven els seus amics Daniela Marcano, Giancarlo Arias, Valeria Peña i Valeria Cáceres. Tots cinc circulaven de matinada per la Palmetto Expressway, una de les vies més transitades de Miami. De sobte, va passar la tragèdia.

Un cotxe en sentit oposat i a gran velocitat va col·lidir amb ells frontalment, causant la mort de tots ells a l'acte. El kamikaze, un home de 40 anys identificat com a Miakey Simeon, va quedar detingut. La comunitat llatina als Estats Units està de dol per la mort dels joves.

Fotomuntatge víctimes kamikaze
Es poden trobar flors al lloc de l'accident | ESPAÑA Diario

Kamikaze amb antecedents

Segons les autoritats de Florida, els cinc joves van morir al lloc de l'accident pel brutal impacte. El kamikaze també va resultar ferit i es troba custodiat per la policia. Es desconeixen les raons per què circulava en sentit contrari, però, segons fonts policials, ja tenia antecedents.

L'atestat confirma que el conductor que va provocar l'accident no va fer res per esquivar l'altre vehicle. A més, té a l'esquena un llarg historial d'infraccions com excés de velocitat, conducció sense llicència i ús il·legal de matrícules. Ara s'enfronta a cinc càrrecs per homicidi.

Sobre les víctimes, una era d'origen colombià, tres d'origen veneçolà i un equatorià. Les famílies de les víctimes estan devastades i han obert un fons de donacions per costejar les despeses del funeral. «No hi ha paraules per descriure el que ha passat», deia la germana de Briana.

Tot allò que se sap de l'accident

La tragèdia va passar dissabte, cap a les quatre de la matinada, a la transitada autopista de Palmetto. Els cinc amics estaven celebrant que Giancarlo havia rebut una beca per anar a estudiar a Nova York. Després de gaudir de la vetllada, i sense haver begut, van tornar a casa per l'autopista.

En un punt de la via van ser envestits frontalment pel kamikaze, que es recupera de les ferides en un hospital. La policia va confirmar que l'home circulava en sentit est per una via que és de sentit oest. Estan esperant els resultats del test d'alcoholèmia per saber si anava begut.

Fotomuntatge víctimes kamikaze i cotxe
Dol pels cinc joves morts a la carretera | ESPAÑA Diario

El punt negre es va omplir ràpidament de llums d'ambulància i cotxes de policia. Un ampli desplegament dels serveis d'emergència va anar a ajudar els ferits, però els cinc joves que anaven al cotxe van morir allà mateix. Amics i familiars van rebre la notícia amb una gran consternació.

Dolor per la mort de cinc innocents

«Avui cinc vides ja no són part d'aquest món, cinc vides plenes de somnis, metes i propòsits ja no seran part de nosaltres. Em fa molt de mal saber que persones tan joves i talentoses ja no podran aconseguir el que un dia van somiar. Però em fa més mal pels seus amics i familiars i el seu dolor immens», escriu una amiga seva a Instagram.

Una amiga de Daniela la recorda com «una persona encantadora, increïble, afectuosa, feliç i la més dolça de totes». Kiara, la germana de Briana, ha explicat que ella era qui conduïa i sempre ho feia amb molt de compte. «Que la gent vagi amb molt de compte», ha advertit després de la desgràcia.

Familiars i amics de les víctimes van portar flors al lloc on dissabte van perdre la vida els cinc amics. Els familiars van vessar llàgrimes en un improvisat acte d'homenatge marcat pel dolor i la incomprensió. Durant els propers dies s'espera que es pugui enterrar les víctimes.