Kira, la jove de 15 que es va treure la vida

Kira, la noia de 15 anys que es va treure la vida a Catalunya: assenyalen el responsable

Els pares de Kira han demandat a l'escola on estudiava la jove

La història de Kira López, una jove de 15 anys que es va suïcidar llançant-se des del terrat del seu portal, a Barcelona, segueix analitzant-se.

El seu pare continua lluitant per saber exactament el que li va passar a la seva filla Kira. "Això és imperatiu a la meva vida. Salvar l'honor de la meva filla i que se li faci justícia, perquè ella mereixia viure", diu José Manuel López a 'Nius'.

"Segueixo aquí per demostrar que el que la va empènyer al suïcidi va ser l'assetjament escolar que li feien al col·legi Pare Manyanet, on estudiava". Així insisteix el pare de Kira.

"Però et dic que si m'arriba una malaltia i em moro m'és exactament igual. Si hi ha un més enllà estaré amb ella i si no hi ha res, doncs estaré en una capseta. Com està la meva filla, i deixaré de patir. Kira era la meva vida, no saps com la trobo a faltar", es trenca a recordar la seva filla.

Els pares de Kira han demandat a l'escola de la jove

José Manuel té clar que la seva filla es va suïcidar. "Ningú la va empènyer literalment, però jo responsabilitzo a l'escola perquè d'una manera o altra, ells li van prendre les ganes de viure", explica.

"La meva filla es va vestir, va agafar la seva motxilla per anar a classe, però va decidir no fer-ho. Que m'expliquin per què. Què passaria aquell dia a l'escola que ella va voler evitar o què havia passat el dia d'abans que la va fer prendre aquesta terrible decisió", diu el pare de la Kira.

José Manuel sap tot el que ha patit la seva filla a l'escola on estudiava. "La meva filla feia molt temps que patia assetjament escolar silenciós. Va tenir problemes amb alumnes i professors, li van fer sentir que no valia res, que era poca cosa", es lamenta.

"Era preciosa, llesta, una noia d'excel·lents, i molt bona persona. Crec que no ens va explicar el que li passava per no fer-nos patir o per por a la nostra reacció, no contra ella, sinó contra el que li feia mal".

José Manuel i María José, els pares de Kira, han posat una demanda a tres professors i al director de centre concertat catòlic Pare Manyanet.

"No hem demandat a cap alumne. Només a docents. A un professor que presumptament la va amenaçar i li va provocar un atac d'ansietat. També a una professora que sembla que la va maltractar, i a un docent de religió que va tenir amb ella un acostament no apropiat", explica.

I és que José Manuel està molt enfadat amb la resposta del centre escolar. "Diuen que ens van enviar un correu electrònic per donar-nos el condol, però no sé què diuen perquè no l'hem rebut", es lamenta.

"Però encara que fos així no és suficient. Nosaltres el que esperàvem és que el col·legi anunciés que havia mort una alumna i que ho sentia moltíssim. Però, això mai ha succeït", afirma.

"Van trigar gairebé quinze dies a posar-ho a les xarxes i ho van fer perquè el cas va saltar a la premsa, si no us asseguro que haguessin seguit en silenci", explica a 'Nius'. 

La família de Kira rep una carta de Pedro Sánchez

Sembla que José Manuel recull força per lluitar per la seva filla. "Després que la meva filla posés fi a la seva vida vaig enviar 60 cartes a algunes de les persones més importants del Congrés".

"Només em va respondre a l'inici Inés Arrimadas, que va treure el cas al Parlament. Aquest dilluns 11 d'octubre m'ha arribat una carta del President de Govern, Pedro Sánchez", explica.

Sánchez li respon que "com a pare que és" sent la mort de la jove. "Reconeix no poder posar-se en lloc dels pares ni mitigar ni el seu dolor ni el de la seva família", li contesta.

"Jo agraeixo les seves paraules, però això només serà efectiu si el col·legi deixa de ser jutge i part. Només si aquesta nova figura és externa a l'escola funcionaria, ja que en cas contrari no serviria de res", explica.

"A més caldria canviar de forma urgent la manera d'inspeccionar que té el Consorci d'Educació. Ara quan se'ls avisa d'un cas de bullying només pregunten a l'escola. És una desraó", conclou.