YOUTUBE:

🎥Els millors vídeos i directes al canal de Youtube de CatalunyaDiari. ➡Segueix-nos GRATIS punxant aquí. T'ESPEREM!

L'Arquebisbe de Tarragona: «A vegades les persones tenen mals moments»

Mossèn Font i Mossèn Morell han renunciat al seu càrrec en les darreres hores |L'arquebisbe Pujol qualifica els actes investigats com «fets libidinosos»

Arquebisbe de Tarragona Jaume Pujol.
L'Arquebisbe de Tarragona, Jaume Pujol, ha atès els mitjans aquest matí | TarragonaDigital

 

 

L'Arquebisbe de Tarragona, Jaume Pujol, ha comparegut aquest dimecres, 6 de febrer, per abordar les darreres informacions que va avançar TarragonaDigital respecte a les investigacions vaticanes a dos mossens de l'Arquebisbat de Tarragona per presumpta pederàstia. Es tracta de mossèn Francesc Xavier Morell, que fins aquest dimarts era rector de les parròquies de Constantí i la Canonja; i de mossèn Josep Maria Font, fins avui rector d'Arbeca i anteriorment rector de Cambrils i diversos pobles de l'Alt Camp. 

L'arquebisbe Pujol ha reconegut públicament els fets i ha afirmat que es van dur a terme les dues investigacions als dos mossens per uns fets que l'arquebisbe ha qualificat de «libidinosos» i com «a vegades les persones tenen mals moments que se'n penedeixen tota la vida». El màxim representant de l'Arquebisbat de Tarragona ha afirmat que mossèn Morell va ser jutjat per possessió de pornografia infantil i que el cas va quedar «arxivat». També ha anunciat que els dos capellans han demanat la seva sortida perquè «són conscients que no podien continuar» en el seu càrrec. 

L'arquebisbe tarragoní ha condemnat públicament els «abusos» i ha volgut posar-se «del cantó de les víctimes». Sobre mossèn Pere Llagostera, el cas que va destapar aquest dilluns 4 de febrer TarragonaDigital conjuntament amb El Periódico, el màxim responsable de l'Arquebisbat de Tarragona ha assegurat «sentir un dolor molt gran davant aquestes coses, coses de fa més de 50 anys».

«Imprudències dels capellans provocades per un mal moment a la vida» 

Jaume Pujol ha afirmat que, a parer seu, «les famílies que es van veure afectades van ser tractades per l'Arquebisbat correctament». Ha insistit, en diferents ocasions, en la seva «disponibilitat» per trobar-se amb les víctimes. Ha emmarcat els actes dels dos clergues dins l'adjectiu inadequat: «van ser comportaments inadequats».

L'Arquebisbe de Tarragona també ha justificat el posterior nomenament dels dos mossens, denunciats per abusos sexuals, als seus dos nous destins dient que «tothom pot cometre errors, imprudències provocades per un mal moment a la vida». Pujol ha considerat que les faltes comeses pels rectors de Constantí i La Canonja no eren «prou greus» per retirar-los del clergat.

Tanmateix, i en el cas de mossèn Font, sí que van considerar oportú, segons ha explicat Pujol, que deixés de donar catequesi i li encarregués aquesta tasca «a les catequistes» durant la seva estança a Cambrils.

L'Arquebisbe de Tarragona també ha manifestat que «corresponia a les famílies portar-ho als jutjats», que «si sorgeixen noves informacions es tornaran a invetsigar els casos»; que mossèn Font i mossèn Morell sabran «per què van fer el què van fer» i, per últim, ha traslladat el seu sentiment «de patiment per les víctimes, pels mossens que no sabien res dels seus companys i s'han trobat això i també el meu sentiment de culpa, si potser podria haver fet alguna cosa més del que vaig fer».


Comentaris

envia el comentari