L'assassí de la catana culpa el satanisme de la seva cruel matança

Fa disset anys va acabar amb la vida dels seus pares i de la seva germana

Imagen del asesino de la catana.
L'assassí de la catana. | Cedida

José Rabadán, també conegut com l'assassí de la catana, va matar fa disset anys els seus pares i la seva germana amb síndrome de Down, tal com explica ‘El Español’. Un fet que va commocionar per complet Espanya, ja que, un noi de tan sols setze anys va acabar amb la seva família al complet.

En aquell moment, es va especular sobre quin podria ser el veritable motiu pel qual un jove arriba a cometre un crim tan atroç. Es va culpar els videojocs, les arts marcials i les sectes satàniques, entre moltes altres coses més. Però l'únic que pot conèixer el veritable motiu dels seus actes, és la pròpia persona que els comet.

Per això mateix, el propi assassí explica a un documental de Dmax titulat ‘Jo vaig ser un assassí, el crim de la catana’ el que realment va passar aquella tràgica i dura nit. L'emissió es durà a terme entre els dies 29 i 30 de novembre.

Actualment, viu amb la seva dona i la seva filla

A través d'aquest documental, l'assassí vol demostrar que ha aconseguit rehabilitar-se i que pot ser un exemple per a la societat. Actualment, és catòlic i conviu amb la seva dona i la seva filla a Cantàbria. Ja no llueix cabellera, sinó que porta tatuatges pel cos i esmenta que «Crist em va comprar amb la seva preciosa sang».

A l'hora de parlar de la seva família morta ho fa en present i reconeix el seu crim sense problemes, de forma ferma i sense plorar. L'única cosa en aquest àmbit que és capaç d'emocionar-lo és parlar amb la seva germana. Durant el documental, l'home intenta explicar els motius que li van portar a cometre aquest atroç crim que va marcar molt a la població per la seva fredor i duresa.

«Vaig prendre un camí que no havia d'haver agafat mai»

En un primer moment, va reconèixer que «volia ser lliure», però va acabar explicant que s'estava «cremant per dins». En canvi, actualment relata que en un moment de la seva vida va prendre un camí «que no havia d'haver agafat mai». Aquest aspecte fa referència a les seves tendències esotèriques, és a dir, la seva curiositat pel satanismo.

Imagen del asesino de la catana.
L'assassí de la catana sent detingut. | Criminalia
En aquell moment va ser la primera vegada que va pensar en acabar amb la vida dels seus pares. «Ho imaginava, però no per dur-ho a terme, encara que jugava amb això», relata. Quan recorda aquest succés ho fa com si fos una pel·lícula paranormal.
 
 
Relata que la seva germana va predir el crim un parell de dies abans i que ell solament volia demostrar-se a si mateix que podia fer-ho, però que alguna cosa estrany va succeir quan es va trobar amb la catana aixecada davant del seu pare: «No vaig ser jo, va anar el meu cos, però no jo. Em va sorprendre el meu propi acte. Només volia tornar al meu llit perquè no em veiessin, però la meva espasa va baixar, va baixar sola».
 
 
A més, Discovery Max també ha aconseguit la declaració del comissari del cas i d'altres vint persones que ajuden a comprendre millor la gran dimensió d'aquest dur crim.
 
 
Cal destacar que va ser el primer crim greu fet per un menor a Espanya i el primer jutjat per la Llei del Menor al gener de 2001. Per això, va passar sis anys en un centre de menors i dos més en règim de llibertat vigilada. Una sentència que va ser molt criticada durant aquell temps, ja que el judici tan sol va durar mitja hora i el càstig va semblar vergonyós a la tota l'opinió pública.
 
 
És important afegir que Javier Urra també intervé en el documental, ja que, va ser un dels autors de la llei esmentada anteriorment. Quan el jove va entrar a presó, Urra va redactar un escrit al jutge per demanar-li que fos traslladat a un centre de menors. Va aconseguir el seu propòsit i va supervisar de ben a prop tot el seu tractament fins que va quedar en llibertat.
El asesino de la catana, José Rabadán Pardo
José Rabadán Pardo, assasí de la catana  | Cedida

Comentaris

envia el comentari