IMPORTANT i GRATIS:

📱Encara no t'has baixat l'App del Catalunya Diari? A què esperes per saber-ho tot. CLICA AQUÍ, és gratis!

L'assassí de la catana, idolatrat per admiradores secretes a la presó

Dues joves , per idolatrar a l'assassí, van matar a una altra a punyalades. També rebia la visita d'una noia a la presó amb la qual mantenia trobades

Imagen del asesino de la catana cuando cometió el crimen

Imatge de l'assassí de la catana quan va cometre el crim | Catalunyadiari.com

José Rabadán, més conegut com l'assassí de la catana, va matar l'1 d'abril de 2000, quan tenia 16 anys, als seus pares i a la seva germana petita amb una espasa japonesa. Després de sis anys d'ingressar a un centre de menors, nou mesos a la presó de Sangonera i de dos anys de llibertat vigilada, Rabadán fa refer la seva vida amb una altra identitat. Ara té una filla de tres anys i treballa des de casa, invertint en borsa com bróker. Absolutament ningú sabia que ell és l'assassí de la catana, excepte la seva dona.

No obstant això, ara, 17 anys després que cometés aquells atroços crims, s'ha disposat a explicar la seva història en el documental de ‘DMax’ ‘Jo vaig ser un assassí’. Els que en aquella època van conèixer o sabien de José Rabadán ho van descriure com un jove «capritxós, consentit, sàdic i sense ressentiment», alguna cosa que per a algunes persones els va resultar atractiu.

I és que va sortir a la llum com dues joves van idolatrar a l'assassí de tal manera que fins i tot elles dues van assassinar a una altra a punyalades perquè «volien saber què se sentia en matar a algú i ser famoses», igual que va ocórrer amb el seu ídol, l'assassí de la catana.

Tal com es relata en el documental de ‘DMax’, durant el temps que José va passar al centre de menors, rebia la visita d'una noia anomenada Verónica, que va acabar convertint-se en la seva parella de fet i amb la qual mantenia trobades cada setmana en els vis a vis.

 

Enamorar-se d'un assassí?

Segons explica ‘El Español’, existeixen certes teories psicològiques que podrien explicar com una persona podria arribar a enamorar-se d'un assassí com Rabadán. «La teoria biològica o evolutiva tindria a veure amb l'excitació pel més fort, pel mascle alfa», explica la psicòloga i sexóloga Blanca Torres.
 

«L'home és capaç d'arribar a traspassar tots els límits, denota una major fortalesa i es relaciona amb el desig primari de procrear amb el ser més apte que asseguri la supervivència de l'espècie», aspecte que resultaria atractiu per a algunes dones.

Encara que també hi ha la teoria més literària en la qual la dona intenta redimir al seu amor: «Aquesta qüestió està molt relacionada amb l'ideal romàntic d'un amor impossible. Malgrat que han comès actes salvatges, són capaços d'arribar a justificar-los. Intueixen una part de fragilitat i arriben, fins i tot, a sentir pena per ells», per la qual cosa apunta Torres, les dones poden arribar a despertar un instint maternal per l'assassí, per «salvar-los i tornar-los bons».

El cas de ‘El Cuco’ i Manson

Aquesta atracció i fascinació que van sentir diverses dones per l'assassí de la catana va ser alguna cosa semblat al que va succeir amb l'assassí de Marta del Castillo, Miguel Castany, àlies ‘El Cuco’. El jove, durant el seu  empresonament en Morón de la Frontera, va arribar a rebre regals i cartes d'amor d'admiradores que malgrat el seu crim volien mantenir el contacte amb Castanyer.

Imagen de el Cuco y su madre
Imagen de el Cuco y su madre | RTVE

 

Als Estats Units, aquest succés encara va ser més sonat amb l'assassí més famós del segle XX, Charles Manson. Ell i la seva «família Manson» van arribar a assassinar fins a set persones per provocar una guerra racial, uns crims que van commocionar a la societat nord-americana i de la mateixa forma, van fascinar a moltes dones. Fins i tot Manson, als 80 anys, tres abans de la seva defunció el passat 20 de novembre de 2017, va arribar a casar-se amb una d'elles, una jove de tan sol 26 anys.


Comentaris

envia el comentari