IMPORTANT i GRATIS:

📱Encara no t'has baixat l'App del Catalunya Diari? A què esperes per saber-ho tot. CLICA AQUÍ, és gratis!

L'autòpsia del cos de Diana Quer confirmaria si hi va haver violació i la pena a la qual s'hauria d'enfrontar 'El Chicle'

Aclariria quina de les versions de 'El Chicle' va ser la veritable i si s'enfrontarà a una pena major a la qual ja té estipulada

Imagen de Diana Quer.
Imatge de Diana Quer. | Cedida.

La Guàrdia Civil va trobar el passat 31 de desembre el cos sense vida de Diana Quer, qui desapareixia el 22 d'agost del 2016 a A Pobra do Caramiñal. José Enrique Abuín, més conegut com 'El Chicle', va acabar confessant on es trobava el cos de la jove i com va acabar amb la seva vida. Malgrat que l'assassí donés diferents versions dels fets, els agents tenien clar que ell era l'autor del crim i que el cos trobat era el de Diana Quer.

El passat dimarts 2 de gener, el delegat del govern espanyol a Galícia va confirmar que les proves d'ADN coincidien amb els de Diana Quer. No obstant, i el que encara falta determinar és quina va ser exactament la causa de la seva mort, un fet que ens desvetllarà l'autòpsia del cadàver. Tanmateix, aclariria quina de les versions de 'El Chicle' va ser la vertadera i si s'enfronta, finalment, a una pena major a la qual ja té estipulada: presó permanent revisable. 

Una autòpsia molt complexa per l'estat del cos

Així doncs, l'autòpsia és, a hores d'ara, un fet clau en la investigació. A més, aquesta s'ha de fer amb la màxima cura i rigorositat possible, ja que es tracta d'una autòpsia complexa que podria allargar-se «d'una setmana a quinze dies mínim», ha assegurat al diari 'ABC' el psiquiatre forense José Cabrera. A més a més, el fet d'haver estat submergit a l'aigua durant un any i mig, dificultarà la feina. 

«És impossible que es pugui determinar qualsevol resta orgànica d'una altra persona en un cos que fa més d'un any que està submergit en aigua», informa Cabrera. No obstant, no descarta que es pugui confirmar la veritable causa de la mort de Diana, ja que aquest encara presenta diferents marques. El que sí que serà més difícil és saber si hi va haver agressió sexual, una de les grans incògnites del cas. 

'El Chicle', José Enrique Abuín

'El Chicle', José Enrique Abuín | Cedida

 

La causa de la mort

Es podria considerar que hi hagués hagut agressió sexual si es trobés al cos de la víctima algun pel que no correspongués amb l'ADN de Diana. Tanmateix, els investigadors afirmen que la manera en què 'El Chicle' va matar a la jove es podrà conèixer a partir de les marques que encara presenta el cos i amb l'examen dels ossos. D'aquesta manera, si es detecten «lesions òssies de gravetat» o «fractures típiques a les cames» la teoria de l'atropellament seria la més probable. 

L'autòpsia també comprovaria si Diana va morir estrangulada o no. Segons el psiquiatre forense, l'examen de l'os hioides, que es troba al coll, seria la clau, principalment perquè en el cas que s'hagués produït un estrangulament o asfíxia manual, aquest s'hauria trencat amb gran facilitat. Per tant, si està trencat, 'El Chicle' podria haver-la estrangulat, com va acabar confessant després de dir que havia estat un atropellament. 

Sobre les paraules de 'El Chicle' que deien que la va lligar perquè no es resistís i deixés de forcejar, es confirmarien si es trobessin marques de brides als canells o als turmells del cos analitzat. No obstant, cal destacar que les condicions en què es va trobar el cos, no es podrà confirmar si les marques van ser abans o després de la mort. 

Momento en el que sacan el cuerpo de Diana Quer

Moment en què treuen el cos de Diana Quer | GTRES

 

Com es podria realitzar l'autòpsia de Diana 

Segons ha explicat Cabrera, els protocols de qualsevol autòpsia determinen que el primer que s'ha de fer és fotografiar tot el cos en l'estat autèntic en què ha arribat. A partir d'aquí, ja es podran extreure zones que es vulguin analitzar com són les «d'ADN especials, toxicològics o anatòmic-patològics». 

Tanmateix, cal destacar que a causa del deteriorament del cos de Diana, les parts més toves no permetrien determinar com  va ser la seva mort, encara que sí que ho faria el seu esquelet. Per aquest motiu, es podria examinar a través d'una radiografia o esqueletització, un mètode que consisteix a retirar totes les parts toves del cos per poder treballar directament sobre l'estructura òssia. 


Comentaris

envia el comentari