IMPORTANT i GRATIS:

📱Encara no t'has baixat l'App del Catalunya Diari? A què esperes per saber-ho tot. CLICA AQUÍ, és gratis!

URGENT

☕ Salut veu «difícil» reobrir bars i restaurants a Catalunya per no «allargar l'agonia»

ÚLTIMA HORA

🚨 Catalunya confirma més de 5.000 nous casos de Covid-19

L'autòpsia del cos de Diana Quer deixa encara quatre grans incògnites per resoldre

L'informe ha desvelat que la jove madrilenya va morir estrangulada, però no s'ha pogut esclarir si hi va haver agressió sexual o no

Los padres de Diana Quer y su hermana en el entierro de la joven.
Els pares de Diana Quer i la seva germana durant l'enterrament de la jove. | CatalunyaDiari.cat

Aquest passat dijous 11 de gener es feien públics els resultats de l'autòpsia del cos de Diana Quer. L'autor confés, José Enrique Abuñin Gey, més conegut com 'El Chicle', va assegurar en la seva versió dels fets que va ser un accident i que va atropellar a Diana sense voler, provocant-li la mort. No obstant, la investigació desmentia aquesta versió demostrant que la madrilenya va ser estrangulada. 

Després de 16 mesos de recerca, sembla que a poc a poc es va coneixent la veritat sobre què li va succeir a Diana Quer la nit del 22 d'agost del 2016. Malgrat tot, encara queden moltes incògnites per resoldre. Concretament, els investigadors treballen, ara, en quatre grans incògnites.

Va patir Diana una agressió sexual?

El forense Serulla, encarregat de l'autòpsia del cos de la jove, no ha pogut afirmar ni desmentir si Diana va patir o no una agressió sexual. En un primer moment, i després de la inspecció ocular del cos, Serulla va afirmar: «existeixen indicis respecte a la possible comissió de delictes contra la seva llibertat sexual».

'El Chicle' y Diana Quer en dos fotos de archivo

Imatges d'arxiu de 'El Chicle' i Diana Quer. | Cedida

 

No obstant, i després d'inspeccionar el cadàver, el forense descartava que hi hagués hagut agressió sexual: «Es descarta, en un principi, una agressió sexual de manera externa, tot i que es faran proves complementàries». Un fet que podria agreujar la condemna de 'El Chicle', ja que si es confirmés aquest delicte sexual, podria enfrontar-se a cadena perpètua revisable. 

Com la va estrangular?

Després de confirmar-se que Diana Quer va morir estrangulada, ara, els investigadors treballen per esbrinar com ho va fer 'El Chicle' exactament. De fet, la brida que va aparèixer al costat del cos de la jove —al pou on estava submergida—, s'ha convertit en una de les grans incògnites del cas.

A hores d'ara, es desconeix si l'autor dels fets va fer servir la brida per estrangular a Diana o si, per contra, ho va fer amb les seves pròpies mans i va utilitzar la peça de plàstic per a lligar les mans a la jove. 

Imagen del féretro en el que descansa Diana Quer.
Imatge del fèretre on descansa Diana Quer. | CatalunyaDiari.cat

 

Hi va haver violència abans de la mort?

L'informe de l'autòpsia només ha revelat la causa de la mort de la jove, però no ha confirmat si, prèviament, Diana va patir cops o algun altre tipus de violència. Cal recordar, però, que en el cas de la violació de la seva cunyada, 'El Chicle' va utilitzar un ganivet i va pegar-li diverses vegades per aconseguir el seu objectiu. 

Va morir Diana a la nau on va ser trobada?

Diversos agents de l'UCO de la Guàrdia Civil registraven ahir, una altra vegada, la nau on va aparèixer el cos de Diana Quer amb l'objectiu de trobar noves pistes, ja que es desconeix si la madrilenya va morir en aquest mateix escenari o si aquest va ser només el lloc escollit per Abuín per abandonar el cos.

Imagen de los efectivos de la Guardia Civil en la nave de Rianxo.
Imatge dels efectius de la Guàrdia Civil a la nau de Rianxo. | CatalunyaDiari.cat

 


Comentaris

envia el comentari