IMPORTANT i GRATIS:

📱Encara no t'has baixat l'App del Catalunya Diari? A què esperes per saber-ho tot. CLICA AQUÍ, és gratis!

L’exèrcit espanyol s’exhibeix diumenge a Tarragona per reivindicar «la marca Espanya»

La Patrulla Àguila i la Unitat de Paracaigudistes s’exercitaran en el marc dels Jocs del Mediterrani

Una imatge d'una exhbició anterior de la Patrulla Águila.
Una imatge d'una exhbició anterior de la Patrulla Águila. | Cedida

L’exèrcit espanyol s’enlairarà per primera vegada a Tarragona aquest diumenge al migdia. La Patrulla Àguila i la Unitat de Paracaigudistes realitzaran taules verticals i horitzontals, maniobres invertides i creuaments durant mitja hora per «transmetre la cultura de defensa a la societat que servim», segons ha reblat el subdelegat de Defensa, Joaquín Ballesteros, i mostrar «la marca Espanya» que representen les forces armades.

  

Pel conseller de Mobilitat i Domini Públic del consistori tarragoní, Josep Acero, és un «orgull i honor» que aquesta formació aèria s’exhibeix a la ciutat i no la considera «cultura». Acero no ha entrat a qualificar les protestes previstes de la Coordinadora per la Pau de Tarragona i ha rebutjat que l’actuació s’hagi programat «pensant en el panorama polític». L’exhibició aèria s’emmarca dins del Pla Cultural dels Jocs del Mediterranis.

Espectacle de l'exèrcit espanyol

L’actuació aèria de la Patrulla Àguila i de la Unitat de Paracaigudistes de l’exèrcit espanyol comptarà amb set avions que faran maniobres acrobàtiques tant verticals com horitzontals conjuntament durant la primera part de l’espectacle i, tot seguit, es dividiran en tres grups per seguir oferint —si la meteorologia ho permet— encreuaments i «vols sols o loopings invertits» que segons ha detallat la pilot número dos de la formació Rosa Maria García-Malea «només la patrulla sap realitzar».

L’actuació tindrà una durada d’uns 30 minuts i es podrà veure des del Balcó del Mediterrani a partir d’un quart d’una del migdia d’aquest diumenge. De fet, la Patrulla Àguila està formada per professors de l’Acadèmia General de l’Aire, que voluntàriament visualitzen la marca Espanya a nivell local, estatal i internacional.

Malgrat que és «normal i freqüent» que participin en aquests tipus d’esdeveniments és una «oportunitat única» perquè a Tarragona no s’havien exhibit fins al moment, a diferència d’altres municipis de Catalunya com Lleida o Mataró.
 

Satisfacció per ser a Tarragona

Precisament, transmetre la «cultura de defensa i portar les forces armades a la societat que servim és un plaer», ha afirmat el subdelegat de Defensa, Joaquín Ballesteros qui ha afegit que fa dos anys van proposar al consistori aquest festival aeri per recolzar el «gran esdeveniment dels Jocs del Mediterrani, que tant ens han costat».

Per la seva part, el conseller de Mobilitat ha justificat que aquesta actuació estigui contemplada dins del Pla Cultural dels Jocs i ha al·legat que es tracta d’una exhibició cultural per «donar cabuda a tothom i a tots els gustos». I en aquest sentit, ha remarcat que la formació militar «va per tot el món, igual que altres patrulles àguiles» mostrant els seus moviments. 

A més, Acero ha insistit que des de l’Ajuntament estan «contents i orgullosos» que els representants de l’exèrcit espanyol estiguin a la ciutat i no ha volgut entrar a valorar les protestes previstes per la Coordinadora Tarragona Patrimoni per la Pau. Ha afirmat que les «respecta» però que no les «compateix». Per altra, també ha desvinculat l’exhibició militar del context polític català, no «l’hem pensat pel panorama polític», ha clos.

Tot just divendres durant l'entrenament, cridava l'atenció de diversos usuaris a Twitter el traç d'un llaç al cel com a rastre d'un dels avions.


Comentaris

envia el comentari