IMPORTANT i GRATIS:

📱Encara no t'has baixat l'App del Catalunya Diari? A què esperes per saber-ho tot. CLICA AQUÍ, és gratis!

L'huracà Ophelia podria arribar a Canàries i Galícia aquesta propera setmana

Fins al moment és una tempesta tropical, però en poques hores s'estima que sigui un huracà de categoria 1

La tempesta tropical Ophelia, que s'ha format en el mitjà de l'oceà Atlàntic, es dirigeix cap al nord-oest i s'espera que es converteixi en huracà de categoria un en les pròximes 48 hores, segons ha informat l'Agència Estatal de Meteorologia (AEMET). L'agència ha advertit que Ophelia podria aconseguir la península aquest dilluns, 16 d'octubre. Segons ha explicat el portaveu de AEMET, Rubén del Campo, Ophelia és fins al moment una tempesta tropical però que en les hores vinents es convertirà en huracà de categoria un i a mitjà o llarg termini s'anirà acostant a les costes europees en forma de depressió extratropical.

  

  

Tal com ha relatat, segons es vagi acostant a Europa Occidental es trobarà amb aigua més freda i perdrà les seves característiques tropicals, però podrà deixar vents molt forts en el nord-oest peninsular, sobretot a Galícia, Astúries i especialment a les zones altes de la serralada cantàbrica. Rubén ha explicat que «en la costa de Galícia pot haver-hi ratxes de vent molt forts, superiors a 90 quilòmetres per hora el dilluns. Hi ha molta incertesa, però el més probable és que es dirigeixi cap a les illes Açores, però no sembla que passada per Canàries, a les quals deixarà al sud».

A més, ha precisat que el seu pas serà ràpid pel que els seus efectes no es notaran durant moltes hores i deixarà poques precipitacions i no gaire abundants, ja que en la seva majoria cauran en el mar. El portaveu també ha volgut afegir que dimecres que ve 18 d'octubre s'acostarà un front fred que podrà deixar precipitacions en l'oest de la Península.


Comentaris

envia el comentari