L'incendi a l'avinguda del Port de València podria ser intencionat

Una noia de 17 anys i un noi de 26 continuen hospitalitzats en estat crític

Incendi avinguda del Port
Fins a sis vehicles sanitaris van acudir al lloc dels fets | Bombers de l'Ajuntament de València

La Policia Nacional continua investigant l'incendi produït en un edifici de l'avinguda del Port de València el passat divendres. Tot apunta que va ser intencionat i hi ha testimonis que van veure entrar a tres persones dins de l'edifici.

L'incendi, que va provocar onze rescatats i sis ferits, es va iniciar al pati, en el buit de l'ascensor on hi havia un cotxet de bebè. Segons el CICU, l'avís de l'incendi es va produir a les 3.30 hores de la matinada i van acudir al lloc dels fets tres unitats del Servei d'Ajuda Mèdica Urgent (SAMU), dos del Suport Vital Bàsic (SVB) i dos Transports no assistits (TNA).

Dos dels sis ferits en l'incident continuen ingressats en coma induït a la Unitat de Cremats de l'Hospital la Fe de València, segons ha avançat el diari 'Levante-EMV'. La noia, de 17 anys i nacionalitat espanyola, té el 70 per cent del cos afectat per les cremades i la seva esperança de vida és mínima. El noi, de 26 anys i nacionalitat colombiana, presenta el 56% del cos cremat i la cara desfigurada.

Veïns de l'edifici asseguren que van sentir «baralles a les tres de la matinada i, en veure que li anaven a fer mal a una persona», van decidir cridar la policia. Un dels testimonis va ser Christian, veí i pare del bebè amb 25 dies de vida que van haver d'atendre per inhalació de fums. El veí assegura que els intrusos van amenaçar-los: «Aneu a morir tots, fills de puta!»; i van bloquejar la porta de sa casa.

Una altra veïna de 32 anys ha assegurat que «el terra cremava davall dels nostres peus i, pels nervis, vam tirar un matalàs i vam saltar», motiu pel qual ara presenta un esquinç al peu. El seu fill, de dotze anys, també va ser traslladat a l'Hospital Clínic i té una fractura en la cama

Els veïns de les cases de l'edifici afectat, que estan 'okupades', han demanat als serveis socials un lloc on passar la nit, però afirmen que ningú els ha atès. «Som éssers humans, tenim dret a un habitatge». 

També pots llegir...


Comentaris

envia el comentari