IMPORTANT i GRATIS:

📱Encara no t'has baixat l'App del Catalunya Diari? A què esperes per saber-ho tot. CLICA AQUÍ, és gratis!

URGENT

🚑 Espanya supera el milió de contagis de Covid-19 amb la pandèmia encara descontrolada

L'Estat Islàmic amenaça Nova York i el Vaticà amb un atac «encara pitjor»

La guerra contra el Daesh a l'Orient Mitjà s'ha saldat amb més de 330.000 víctimes

Nuevas amenazas del Deash a la sociedad occidental
Noves amenaces del Deash a la societat occidental | Xarxes socials

La maquinària propagandística de l'Estat Islàmic mai descansa i aquesta vegada ha centrat la seva atenció sobre la concorreguda ciutat de Nova York i sobre l'estat del Vaticà. En una nova crida, que s'ha fet pública a través de l'agència de seguretat 'Site Intel Group', el grup terrorista fa al·lusió als seus llops solitaris i els incita a atemptar «contra els creuats». Ho ha fet per posar en alerta al món occidental en unes dates molt assenyalades: aquest mateix Nadal.

Perd territori, però la captació continua

Sobre el terreny, l'Estat Islàmic està perdent territori en els fronts militars que fa pocs mesos controlava. Per exemple, a l'Iraq ha perdut Mossul, un dels seus últims bastions, i a Síria ha deixat de controlar Raqa, una altra de les seves capitals. Tants anys de guerra s'han saldat amb més de 330.000 morts, una esgarrifosa xifra que, malgrat les pèrdues del Daesh a Orient Mitjà, no para de créixer.

Nuevas amenazas del Deash a la sociedad occidental
Noves amenaces del Deash a la societat occidental | Xarxes socials

En vista dels últims avanços dels exèrcits sirians i iraquians, l'Estat Islàmic busca ressorgir de les seves cendres i ho fa amb una tàctica intel·ligent: aprofitant les noves tecnologies. Molts dels llops solitaris que atempten en països occidentals ho fan captats per perfils de Twitter o altres xarxes socials. D'altra banda, el Daesh manté activa una de les seves principals fonts de membres: la publicitat, i no escatima recursos en aquest apartat.

Amenaça celebracions i grans esdeveniments

«Ens trobem al Nadal a Nova York... aviat», resa la imatge realitzada pels terroristes. L'Estat Islàmic ja ha amenaçat altres esdeveniments internacionals com el mundial de Qatar de 2018, publicant una imatge de dos grans estrelles del futbol com Messi i Cristiano Ronaldo, tots dos decapitats. «No exclourem als joves, ancians o dones, tots estan en la mira de les nostres fletxes, i el que està per venir és encara pitjor», asseguren.

Nuevas amenazas del Deash a la sociedad occidental
Noves amenaces del Deash a la societat occidental | Xarxes socials

Comentaris

envia el comentari