IMPORTANT i GRATIS:

📱Encara no t'has baixat l'App del Catalunya Diari? A què esperes per saber-ho tot. CLICA AQUÍ, és gratis!

La campanya 'Jornada sense compres a Mercadona' suposa un èxit pels organitzadors

Va tenir lloc el passat 13 de gener a Valverde del Camino, a Huelva

Aparcament de Mercadona de Valverde del Camino el dia de la protesta| h24

Els organitzadors de la campanya Jornada sense compres a Mercadona la valoren com un èxit rotund. Encara que segurament hagi anat gent a comprar als seus establiments, un nombre gens menyspreable ha optat per no anar a comprar a Mercadona per donar suport a la treballadora Lourdes Costo, que va ser acomiadada de l'empresa.

Segons explica 'Huelva24', en represàlia pels acomiadaments al supermercat de Valverde i a altres centres de Huelva i Aracena, es van organitzar concentracions en els diferents supermercats amb l'objectiu de conscienciar els compradors i fer la màxima difusió sobre les seves pràctiques amb els treballadors. La campanya va ser difosa a través de xarxes socials, amb prop de 15.000 visualitzacions en poc més de 24 hores a la pàgina de Facebook de la Coordinadora Contra la Precarietat de Valverde del Camino, lloc del qual és la treballadora acomiadada per Mercadona.

Segons la Coordinadora, «la campanya ha aconseguit minvar visiblement les compres als diferents establiments de Mercadona de la província, ja que des de primeres hores de la jornada de protesta s'ha pogut constatar la baixa afluència en alguns centres a la província de Huelva». El dia 13 de gener va ser el tercer dia de protestes que buscaven resoldre la situació de Lorda Costo, tercera empleada acomiadada en aquest centre de treball «mitjançant falses acusacions de robatori».

Pel que sembla, diuen els denunciants, aquest és un modus operandi habitual d'aquesta cadena de supermercats per acomiadar la plantilla de més antiguitat i així poder-se estalviar les pertinents indemnitzacions per acomiadament, ja que el converteixen en disciplinari i no han de justificar causes objectives. Tal com han assenyalat, protestaran fins que la treballadora Lourdes Costo sigui readmesa en les mateixes condicions en les quals es trobava abans de l'acomiadament. 


Comentaris

envia el comentari