YOUTUBE:

🎥Els millors vídeos i directes al canal de Youtube de CatalunyaDiari. ➡Segueix-nos GRATIS punxant aquí. T'ESPEREM!

La DGT instal·la 225 càmeres per tot Espanya per controlar l'ús del cinturó de seguretat del cotxe

De moment s'utilitzaran com a mesura preventiva, encara que en dos mesos ja serviran per multar

La càmeres controlaran l'ús del cinturó. | Cedida

Des d'avui, la DGT ha posat en marxa 225 càmeres que vigilaran si els conductors porten o no posat el cinturó de seguretat. Les úniques comunitats que no tindran aquests dispositius són Catalunya i el País Basc, que tenen competències pròpies. Durant els primers mesos, aquesta mesura serà únicament preventiva i no se sancionarà a aquells qui no el portin posat. Així doncs, deixarà un marge de dos mesos als conductors per tal que acatin aquesta norma. Segons informa la DGT, aquests nous dispositius estaran col·locats en pòrtics o pals, i sis de cada deu vigilaran les vies convencionals, que són les que registren més accidentalitat i sinistralitat. 

D'aquestes 225 càmeres, 71 estaran a Andalusia, 32 a Galícia, 25 a Castella-la Manxa, 8 a Madrid i 8 més a Astúries. A més, n'hi ha 6 en carreteres de La Rioja; se n'han instal·lat 3 a Extremadura, Cantàbria i Múrcia; i 2 a Canàries, Navarra i les Balears. Per províncies, són les carreteres de Sevilla, amb 20; Màlaga, amb 18, i Saragossa, amb 14, les que tenen més càmeres.

Durant els dos primers mesos, Trànsit enviarà al conductor una carta informativa per conscienciar-lo de la importància de l'ús del cinturó de seguretat i que es generalitzi entre tots els ocupants del vehicle, perquè pot reduir un 60% la possibilitat de morir en cas d'accident. Després, la sanció passarà a ser una multa de 200 euros i una detracció de tres punts del carnet de conduir.

Mapa dels punts on se situaran aquestes càmeres | DGT

Comentaris

envia el comentari