URGENT

🚔 Màxima tensió a l'Hospitalet de Llobregat per un atracador atrinxerat

La dona de la víctima de Tots Sants a Figueres assegura que el seu marit desconeixia l'enemistat entres els dos clans familiars

La policia va dotar un desplegament per evitar enfrontaments entre clans al judici pel crim

Imatge del judici pel crim de Tots Sants del 2013 a Figueres | CatalunyaDiari.cat

Aquest dijous a l'Audiència de Girona ha començat el judici contra els dos germans acusats d'assassinar a trets un home, membre d'un clan gitano rival, davant el cementiri de Figueres el dia de Tots Sants del 2013. La vídua de l'home mort ha explicat durant el judici que desconeixia l'enemistat entres els dos clans familiars d'ètnia gitana, els Cortés i els Gabarre, i no sabia que els patriarques havien pactat un horari per anar al cementiri el dia de Tots Sants per no coincidir i per evitar enfrontaments.

El dia de Tots Sants del 2013, la Guàrdia Urbana de Figueres va muntar un dispositiu policial al voltant del cementiri per evitar possibles problemes entre clans d'ètnia gitana rivals. Dues de les famílies en conflicte eren la dels detinguts, l'anomenat clan Capirote vinculat als Cortés, amb la família de la víctima, els Gabarre. Per evitar problemes, els dos clans fins i tot havien pactat un horari per no coincidir al cementiri. Però cap a les dotze del migdia de l'1 de novembre, la víctima va arribar al cementiri perquè «desconeixia l'acord el qual havien arribat les dues famílies perquè ell residia a França». Un cop dins el recinte, diverses persones de la família Cortés li van recriminar la seva presència. La víctima va decidir sortir del cementiri, acompanyat de la seva dona, que estava embarassada, i els seus fills. Anaven cap al seu cotxe quan, segons l'acusació pública, els dos germans van sortir del cementiri darrere seu. Un dels germans, Vicente Fernández Cortés àlies «Sioux», duia una pistola amagada. Quan el van tenir a prop, indica el fiscal, Vicente Fernández li va entregar la pistola al seu germà, Juan Fernández Cortés àlies «Shin Chan» o «Sevilla», que va disparar deu trets al cos de la víctima. Alguns dels impactes, ressalta el fiscal, van ser quan la víctima ja estava estesa a terra. L'home va morir a l'instant com a conseqüència d'una hemorràgia aguda massiva. Per això, els acusa a tots dos d'un delicte d'assassinat i un altre de tinença il·lícita d'armes i demana que els condemnin, a cadascun d'ells, a 23 anys de presó, 20 per l'assassinat i 3 per tenir armes sense permís.

La policia ha enviat un desplegament per evitar enfrontaments entre clans al judici, que ha començat aquest dijous amb la tria dels membres del jurat popular. El judici es fa a porta tancada i només es permet l'entrada de premsa. El magistrat ha resolt prohibir l'entrada de públic a la sala de vistes atenent la petició del fiscal que alertava de possibles problemes per la conflictivitat que hi ha entre els dos clans i perquè alguns testimonis que han de declarar han rebut amenaces. Des de primera hora del matí, quatre furgonetes dels Mossos d'Esquadra vigilen l'accés al Palau de Justícia, també s'ha reforçat la presència policial habitual. A més, han tret les cadires per bancs. Finalment, han canviat el lloc on els dos acusats seguiran les declaracions, per evitar la proximitat amb els testimonis que han de declarar.


Comentaris

envia el comentari