La dona més grassa del món se sotmet a una gastrectomia i perd 140 quilos

Pesava 498 quilos i feia 25 anys que no sortia de la seva habitació

Eman Ahmed després de perdre 140 kilos | Cedida

Eman Ahmed, la dona més grassa del món, ha perdut 140 quilos després de sotmetre's a una gastrectomia laparoscópica a l'Índia. La intervenció quirúrgica ha consistit a reduir a menys del 15% la grandària original del seu estómac. Deu dies després de l'operació, ha baixat dels 498 als 358 quilos, i s'estima que seguirà perdent entre 20 i 30 quilos al mes, segons informa la cadena de televisió índia NDTV.

La dona egípcia de 36 anys, portava sense sortir de la seva habitació 25 anys a causa que la seva obesitat que no li permetia moure's. L'any 2015 va sofrir un infart que va augmentar les seves limitacions de mobilitat, a més de patir diabetis, asma, hipertensió, problemes pulmonars i depressió, per la qual cosa ha decidit passar pel quiròfan per intentar salvar la seva vida.

Després de traslladar-la en Airbus des d'Egipte fins a l'Índia, va ingressar a l'Hospital Saifee de Bombai, que va construir unes instal·lacions especials per poder operar a Eman. Afortunadament, la intervenció ha estat satisfactòria i «s'està recuperant correctament després de la cirurgia, tot i que continua menjant a través d'una sonda a causa de les seves dificultats per empassar aliments», segons explica la doctora Lakdawala. De moment, està obligada a seguir una dieta especial i s'alimenta dues vegades al dia d'un líquid amb proteïnes baixes en sodi i llet de soja.


Comentaris

envia el comentari