La família de Piedad Moya reclama des de fa tres anys que es busqui el seu cadàver a Dosrius

Demanen 17 anys de presó pel veí de Mataró acusat de matar i fer desaparèixer el cos de l'exparella

La mare de la víctima i una de les seves germanes amb la foto de Piedad Moya | CatalunyaDiari.cat

La família de Piedad Moya demana 17 anys de presó per l'assassinat d'aquesta veïna de Mataró, desapareguda ara fa tres anys. L'acusat, l'ex-parella de la víctima, hauria fet desaparèixer el cos en una zona boscosa del municipi de Dosrius, segons es desprèn de la investigació policial, però fins ara ningú ha pogut trobar el cadàver. La família de la víctima creu el cos està enterrat en un pou que hi ha en una finca familiar de Dosrius, però la instrucció del cas no ha previst la recerca en aquest punt. «Portem tres anys i el pou no s'ha tocat. Creiem que allà hi ha alguna cosa perquè no es normal que estigui tapiat amb formigó», ha assegurat a l'ACN una de les germanes de la víctima, Glòria Moya. El judici contra Mohamed T. per la mort de Piedad Moya arrenca el 24 de març a l'Audiència de Barcelona.

Durant els tres anys que han passat des de la desaparició de la dona, la família ha demanat en diverses ocasions que es pogués fer una recerca amb un sistema de georadar, capaç de detectar la presència de restes humanes en un indret concret i que ja es va fer servir en el cas de la jove sevillana Marta del Castillo. «Ens diuen que el bosc és molt frondós i que seria molt complicat», es lamenta la germana de la víctima. Glòria Moya s'explica en una barreja d'emocions, entre indignació i desolació: «Tinc la sensació que han deixat el cas de banda». La família critica també el tractament que ha rebut l'acusat de l'assassinat, que després de dos anys en presó preventiva va quedar en llibertat a l'espera del judici. Actualment viu «a només dos carrers» de casa de la germana de la víctima, al barri de Cerdanyola de Mataró.

A partir del pròxim divendres arrencarà el judici contra Mohamed T. amb la constitució del jurat popular. La declaració de l'acusat es faria entre divendres i dilluns, a l'espera que es tanqui el guió definitiu del judici. Els familiars de Piedad Moya, així com amics i companyes de feina estan citats a declarar a partir de dilluns 27. Tant la fiscalia com l'acusació particular demanen 15 anys de presó per a l'acusat per un delicte d'homicidi. Per l'ocultació del cos l'acusen d'un delicte contra la integritat moral, pel qual la fiscalia demana un any i vuit mesos de presó més. L'acusació particular reclama dos anys de presó per aquest fet. En el seu escrit d'acusació, la fiscalia també reclama que l'home no pugui viure a Mataró durant els cinc anys posteriors a la condemna i que tampoc es pugui apropar a menys d'un quilòmetre als familiars directes de la víctimes. Per a ells reclama indemnitzacions per un valor global de 222.000 euros.

 

Desapareguda des del 4 d'abril de 2014

El cas es remunta al 4 d'abril de 2014, quan la dona va desaparèixer sense deixar rastre. La família va denunciar-ho als Mossos d'Esquadra, que un mes després, el 6 de maig, van detenir l'ex-parella i van començar a treballar amb la hipòtesi que la dona era morta i enterrada al bosc que hi ha entre Dosrius, on la parella tenia una finca, i Mataró, on vivien. Des del dia de la seva desaparició, la dona no es va posar en contacte amb cap persona del seu entorn –tenia dues filles menors d'edat i l'últim que va fer és trucar a una d'elles per dir-li que aniria a veure a Mohamed–. Després d'allò tampoc va fer cap moviment bancari ni es va endur res de casa seva, no va anar a treballar i tampoc fa utilitzar les xarxes socials.

El jutge de Mataró que va iniciar la instrucció del cas explicava en la seva primera interlocutòria que el dia de la desaparició de la víctima, l'acusat va fer diversos viatges a la finca que tenien a Dosrius i va passar-hi varies hores. L'home, que ja llavors va negar les acusacions, explicava la seva estada a la finca com una situació dins la normalitat, ja que hi anava sovint a donar de menjar a uns gossos que, segons la investigació, no existeixen.

També segons el relat del jutge instructor, l'home va tenir un «comportament sospitós» amb les seves filles, amb l'objectiu que cap familiar anés a casa seva i, dies abans de la desaparició de la dona, l'havia estat assetjant telefònicament, amb fins a setze trucades diàries. El matí de la desaparició la va trucar tres vegades, segons va revelar la investigació policial.

Durant les setmanes posteriors a la desaparició, la Unitat Canina dels Mossos va buscar sense èxit el cos de la dona i també els veïns van organitzar una batuda ciutadana que tampoc va aportar noves pistes. Tres anys després, el c continua sense aparèixer. La família manté la certesa que el cos de Piedad és al pou de la finca de Dosrius.


Comentaris

envia el comentari