EN DIRECTE

🌦 🍃 Segueix totes les incidències del temporal de pluja i vent a Catalunya

PREVISIÓ MÉTEO

🌧 Catalunya en alerta: pluges fins la matinada i fort temporal de vent dissabte

La filla d'un mafiós italià se suïcida després del rebuig social dels seus companys i parella

Maria Rita Lo Giudice, de 24 anys, que pertanyia a una coneguda família mafiosa italiana, se suïcida després de rebre un rebuig per part dels seus amics i del seu nòvio en conèixer els seus orígens
Maria Rita Lo Giudice | Cedida

 

La menor de les filles de la família Lo Giudice, Maria Rita, de 24 anys, s'ha suïcidat perquè ningú va assistir a la seva festa de graduació, segons confirma el rotatiu italià 'Corriere della Sera'. La jove pertanyia a la famosa família mafiosa de la Ndrangueta. La seva fama es deu a diversos crims que inclouen assassinats, venjances, extorsions i robatoris. Segons apunta la investigació, el pes del cognom de Maria Rita és el que l'ha portat a suïcidar-se. Giovanni Lo Giudice, el pare de jove, fa dos anys que és a la presó, igual que els seus dos oncles.

Després de finalitzar la carrera d'Economia a la Università degli Studi Mediterranea de Reggio Calàbria, i abans de celebrar la seva festa de graduació, va confessar a la seva parella i als seus amics qui era en realitat la seva família. El seu xicot es va allunyar d'ella immediatament, i els seus companys no van tornar a dirigir-li la paraula. Per tant, ningú va acudir a la seva festa. Una cosa que va ferir profundament Maria Rita, ja que sempre va intentar mantenir tan lluny com va poder de la seva família. La jove es va tirar pel balcó del seu habitatge sense deixar cap nota.

 

La notícia va commocionar tot Itàlia perquè Maria Rita ha estat un exemple per als joves que volien allunyar-se, mitjançant els estudis, dels crims de la seva família. «L'aïllament, la marginació i l'exclusió van portar a suïcidar-se a la jove. Això ha de tocar la consciència de tots. Si hi ha una noia que s'ha llaurat un camí en la vida acadèmica amb la seva pròpia honestedat, ha aconseguit graduar-se com a instrument per a allunyar-se de la família mafiosa de la qual forma part i no som capaços d'integrar-la, hem perdut tots», comunica Federico Cafiero de Raho, el fiscal en cap de Reggio Calàbria.