YOUTUBE:

🎥Els millors vídeos i directes al canal de Youtube de CatalunyaDiari. ➡Segueix-nos GRATIS punxant aquí. T'ESPEREM!

La Fiscalia demana tres anys de presó per al mosso que va agredir a un jove a Can Vies

El fiscal ha declarat que l'ambient era pacífic i sense violència i l'acusació demana sis anys de presó

Moment de l'agressió a Can Vies | fotomovimiento

La Fiscalia ha demanat tres anys de presó per a un agent dels antidisturbis dels Mossos d'Esquadra per copejar amb la porra al cap a un jove que la tarda del 27 de maig de 2014 passava amb la seva bicicleta per la plaça de Sants de Barcelona, durant una de les manifestacions en contra del desallotjament de Can Vies. «Sense que existís cap provocació per part d'aquest, li va donar un fort cop amb la seva defensa reglamentària al cap», conclou el fiscal en l'escrit d'acusació, de cara al judici que està previst pel 21 de juny en l'Audiència de Barcelona.

L'acusa d'un delicte de lesions i demana tres anys de presó i la seva inhabilitació per a ocupacions o càrrecs públics durant quatre anys, a més d'una indemnització de 58 euros com a responsabilitat civil, a banda del que es determini al judici per les seqüeles. Els fets van succeir al voltant de les 20 hores, quan diverses unitats dels antidisturbis dels Mossos (Brimo) es van desplaçar a la plaça de Sants — un total de 14 agents — per assegurar l'ordre públic a la zona davant els altercats que s'havien produït els dies anteriors. Malgrat que l'ambient a la plaça era pacífic i «sense que existís conat de violència algun», els agents van començar a dispersar a la gent seguint ordres dels seus superiors, segons el fiscal.

En aquest context, un agent va demanar a la víctima, que circulava amb bicicleta, que abandonés el lloc però, davant la negativa del jove, el va copejar amb la defensa diversos cops dissuasius a les cames. Va ser llavors quan l'acusat va acudir a ajudar al seu company i, «amb intenció de menyscabar la integritat física» del jove, li va donar al cap causant-li una ferida a l'orella que va necessitar punts de sutura i li va deixar una cicatriu poc visible.
 

L'acusació demana sis anys

L'acusació, que exerceix el centre per la defensa dels Drets Humans Irídia, demana per a l'agent sis anys de presó, en contemplar a més del delicte de lesions un altre contra la integritat moral, i també reclama 10.000 euros com a responsabilitat civil. En el seu escrit d'acusació, Irídia relata que la víctima estava a la plaça perquè anava a trobar-se amb la seva parella, qui estava intentat accedir a aquest lloc des d'on treballava, en la propera rambla de Badal. Ella no va poder aconseguir la plaça perquè arribaven furgonetes policials i va veure com un grup d'agents va carregar contra diverses persones que no havien participat en la manifestació, sent testimoni d'una agressió que va patir per part dels agents un nen de 14 anys i un home gran. 

«Atemorida per la situació que allí s'estava vivint, va cridar a la seva parella perquè l'anés a buscar al més aviat possible», sosté l'acusació, que explica que quan el jove va arribar amb la seva bicicleta va ser quan es va produir l'agressió. A la seva declaració en seu judicial durant la instrucció del cas al novembre del 2015, el mosso acusat va reconèixer haver-li copejat amb la porra però va assegurar que la seva intenció no era donar-li al cap, versió que va avalar la seva companya com a testimoni.


Comentaris

envia el comentari