La foto d'un activista a un home refugiat que el va ajudar a tirar endavant amb la seva vida

L'Abdul va decidir vendre bolígrafs per poder mantenir a la seva filla

Un home que treballava a una fàbrica de xocolates com a gerent va veure com la seva vida canviava totalment a causa de la guerra al Líban. Segons 'Por qué no se me ocurrió',l'Abdul guanyava suficients diners per a mantenir-se ell i la seva filla i comprar-li algun luxe a la nena quan volia. Els dos vivien feliços al Líban, però per culpa de la guerra van haver de refugiar-se al camp de refugiats de Yarmouk, deixant tot el que tenien al darrere. El canvi va obligar a l'Abdul a buscar solucions ràpides i va decidir començar a vendre bolígrafs per, principalment, alimentar a la seva filla. 

La seva vida va canviar tan radicalment que va passar de ser gerent i guanyar un bon sou a haver de vendre bolígraf per sobreviure i mantenir a la seva filla. No tenien un sostre, ni un llit, ni menjar ni la facilitat de rentar-se. Tot havia canviat de cop i volat. Però de la mateixa manera que canviava per mal, la vida també pot canviar per bé. I això és el que li va passar a l'Abdul i a la seva filla. Un dia, mentre venia bolígrafs, Gissur Simonarson, un activista de Noruega, li va fer una foto al ser sorprès per l'aspecte afligit de l'home i la desesperació que es veia als seus ulls. Gissur va compartir la foto a les seves xarxes socials, convidant a la gent a compartir-la amb la finalitat de fer-la viral i perquè tothom és consciències del que realment està passant.


La iniciativa de Guissur va obtenir resultats rapidament. Moltes persones van donar una mica de diners perquè l'home pogués tornar a començar la seva vida amb la seva filla i van aconseguir recaptar gairebé 100.000 dòlars. D'aquesta manera, mentre l'Abdul buscava una feina una mica més seriosa, l'Abdul i la seva filla van poder viure sota sostre, van tenir un llit on dormir i van poder comprar menjar. Actualment, amb els diners recaptats, l'Abdul ha obert diferents restaurants on treballen moltes persones refugiades, que aporten donacions per als refugiats. L'Abdul explicava «No sols van canviar la meva vida, sinó la dels meus fills i les de totes les persones de Síria que he pogut ajudar amb feina i donacions».

L'Abdul venent bolígrafs amb la seva filla a coll. | Cedida

 

L'Abdul amb la seva filla. | Cedida

 

L'Abdul al seu restaurant. | Cedida

 


Comentaris

envia el comentari