IMPORTANT i GRATIS:

📱Encara no t'has baixat l'App del Catalunya Diari? A què esperes per saber-ho tot. CLICA AQUÍ, és gratis!

La Guàrdia Civil deté 46 persones i intervé 247 armes de foc en una macrooperació d'escala europea

A tot s'han intervingut 664 armes i s'han detingut 245 persones

La Guàrdia Civil deté 46 persones i intervé 247 armes de foc en una operació a nivell europeu | Europapress

La Guàrdia Civil ha detingut 46 persones i ha intervingut 247 armes de foc en el marc de l'operació a escala europea anomenada BOSPHORUS. Com a resultat global de l'operació s'han intervingut a tot Europa 664 armes i s'han detingut 245 persones. Les detencions portades a terme a Espanya s'han produït a Sevilla, Barcelona, Albacete, Biscaia, Madrid, Múrcia, Granada, Còrdova, Huelva, Jaén, Màlaga, Almeria, Osca, Alacant, Tarragona, Saragossa, Badajoz i A Corunya. En aquestes províncies, la Guàrdia Civil va practicar un total de 46 entrades i escorcolls i, a més de les armes, es van intervenir també més de 23.000 cartutxos metàl·lics de diferents calibres.

Amb això es va aconseguir desarticular quatre tallers clandestins per a la transformació d'armes i fabricació il·legal de munició, així com dos punts de venda d'armes il·legals a través d'internet. Dins d'aquesta operació a escala europea, la Guàrdia Civil destaca com el cos policial que major nombre d'armes i municions ha aprehès en comparació de la resta d'organismes participants. Durant els escorcolls, també es va aconseguir desmantellar dues plantacions completes indoor de cultiu intensiu de marihuana amb més de 270 plantes d'aquesta substància estupefaent.

Com a resultat global de l'operació s'han intervingut 664 armes de foc, 33.748 cartutxos metàl·lics de diferents calibres, granades de mà, silenciadors, nombrosos carregadors i peces fonamentals d'armes de foc, entre altres efectes. A més, en l'acció conjunta que s'ha desenvolupat al llarg de diversos mesos de l'any passat, han resultat detingudes un total de 245 persones per tràfic d'armes i/o tinença il·lícita d'aquestes. Els detinguts es dedicaven a adquirir massivament en països de l'est d'Europa armes detonadores que manipulaven per convertir-les en armes totalment operatives que podien efectuar foc real i disparar munició amb projectil. Una vegada manipulades eren utilitzades per traficar amb elles.

Segons ha informat la Guàrdia Civil en nota de premsa, amb la present actuació s'ha impedit que l'elevat nombre d'armes confiscades arribessin al mercat negre, evitant que poguessin haver estat utilitzades per a la comissió de delictes o que poguessin haver estat desviades a cèl·lules gihadistes. Les detencions i confiscacions s'han dut a terme en el marc de l'operació BOSPHORUS, coordinada per l'EMPACT d'Armes de Foc, amb el suport d'EUROPOL, i en què ha participat el Servei d'Informació de la Guàrdia Civil juntament amb les policies de Romania, Grècia, Bèlgica, Holanda, Polònia, Xipre, Finlàndia, Suècia, Regne Unit i Bulgària.


Comentaris

envia el comentari