La Guàrdia Civil entra en diverses institucions de Catalunya per la trama del 3% de CDC

Els agents han entrat al Parlament, la Conselleria de Justícia i al Centre de Telecomunicacions i Tecnologies de la Informació de la Generalitat

Imatge de la Guàrdia Civil durant l'escorcoll. | Cedida

La Guàrdia Civil ha entrat al Parlament de Catalunya el matí d'aquest dijous 20 de juliol amb l'objectiu d'obtenir documentació al voltant de la trama del 3%. És per aquest motiu que s'està escorcollant el despatx de Germà Gordó, del PDECat, segons informen diversos mitjans espanyols. En aquest moment els agents estan registrant el Parlament, la Conselleria de Justícia i el Centre de Telecomunicacions i Tecnologies de la Informació de la Generalitat. Segons detalla el portal '324', Jordi Turull no ha permès entrar els agents al Palau de la Generalitat. Allà s'han personat un total de vuit agents acompanyats pel fiscal Anticorrupció José Grinda, un secretari judicial i el cap de seguretat de la pròpia institució.

El dispositiu està supervisat pel Tribunal de Justícia de Catalunya i la Fiscalia Anticorrupció i està inclòs dins del procediment que es va obrir contra Gordó el passat 1 de juny per la seva presumpta implicació amb el cas del 3% sobre el finançament il·legal de CDC. Germà Gordó està imputat per tràfic d'influències, prevaricació i malversació de caudals públics. El TSJC l'havia citat aquesta setmana per poder prendre-li declaració el dilluns 24 de juliol a les 9.30 hores.

Imatge de la Guàrdia Urbana durant l'escorcoll. | Cedida

 

Els investigadors busquen probes que demostrin que l’exconseller de justícia i exsecretari del Govern va participar en l’adjudicació de contractes per afavorir a empresaris a canvi de donacions al partit a través de les fundacions que hi ha vinculades. Segons l’exposició que va emetre el jutge del Vendrell, Josep Bosch, encarregat de la investigació: «Gordó podria haver efectuat gestions per aconseguir que, per part d'ens públics, s'atorgués contractació pública a empreses donants de les fundacions CDC, amb vulneració dels principis que regeixen la contractació pública». Seguirà ampliació.


Comentaris

envia el comentari