La Guàrdia Civil incorpora 70 agents al seu equip d'investigació a Catalunya

Desmenteixen que la decisió estigui relacionada amb el procés sobiranista i asseguren que l'objectiu és reforçar la plantilla

La Guàrdia Civil en una de les seves operacions a Catalunya | CatalunyaDiari.cat

Arriben canvis de la Guàrdia Civil a Catalunya. El cos policial ha decidit incorporar setanta agents a la plantilla de les unitats de policia judicial i informació per tal de «potenciar les competències en investigació de la Guàrdia Civil», ha explicat a 'El País'. Es tracta d'un trasllat temporal i els policies només treballaran a Catalunya durant un any com a màxim, tot i que la voluntat és aconseguir que aquestes places siguin fixes.

L'arribada dels agents es produeix enmig del procés independentista, però des de la Guàrdia Civil han negat rotundament que la decisió tingui a veure amb la qüestió nacional i que l'únic objectiu és cobrir unes vacants històriques a la comunitat autònoma. A la convocatòria s'hi ha presentat 700 persones i els 70 que resultin escollits s'incorporaran als nous llocs a partir del dia 1 d'abril.

La Guàrdia Civil té més de 3.400 policies a Catalunya i darrerament s'ha encarregat de la investigació de les principals trames de corrupció. Algunes de les més rellevants són el cas del 3%, que esquitxa Convergència Democràtica de Catalunya; el cas Efial, en què s'hi ha vist implicats almenys 23 ajuntaments; o el cas Innova, que va sorgir a Reus i té més de 100 imputats, entre ells diversos polítics del PSC i Convergència.


Comentaris

envia el comentari