La guerra entre clans dominicans a Barcelona ja ha provocat sis morts

La lluita pel control del tràfic de drogues a l'Àrea Metropolitana, la possible causa de les morts violentes

Lloc del crim del passat 1 de gener a Barcelona | CatalunyaDiari.cat

En els últims dotze mesos sis persones han mort a l'Àrea Metropolitana de Barcelona per arma de foc, totes elles de nacionalitat dominicana. Els Mossos d'Esquadra sospiten que en tots els casos, els assassins comparteixen nacionalitat amb les víctimes, i els motius d'aquests crims estan relacionats amb la nacionalitat de víctimes i autors, ja que pel que sembla, es tracta de la lluita entre clans dominicans pel control del tràfic de drogues a la zona. Sembla que les dues bandes enfrontades tenen connexions amb altres ciutats europees i pugnen per aconseguir el control exclusiu de l'Àrea Metropolitana.

Segons alguns indicis que investiga la policia, la guerra de bandes hauria començat arran del robatori d'una partida de droga a Holanda. A causa de les diverses morts que ja ha provocat l'enfrontament entre els clans de dominicans, els Mossos d'Esquadra van crear un grup específic per gestionar aquests homicidis i l'escalada de violència que els acompanya.

El primer homicidi va tenir lloc fa poc més d'un any, el 22 d'abril del 2016, a la discoteca Koko Premium Club, al Paral·lel de Barcelona, en què un home va morir assassinat a trets. En aquest cas, els Mossos d'Esquadra van detenir l'autor del crim després d'una investigació. La següent mort, un home de 36 anys i nacionalitat dominicana, va aparèixer mort dins d'un vehicle a l'Hospitalet de Llobregat. Poc més d'un mes després d'aquest cas, l'1 de gener, un home va disparar contra els ocupants d'un cotxe que estava a la Meridiana de Barcelona, un d'ells, de nacionalitat dominicana, va resultar mort.

El passat 28 de març va aparèixer un home mort d'un tret al cap en un descampat de Sant Joan Despí. La víctima compartia nacionalitat amb les tres anteriors i va ser trobada lligada de mans i amb una bossa al cap. Els Mossos també el van relacionar amb la guerra de bandes. I ahir, dijous 27 d'abril, dos homes van morir a trets en un pis del Prat de Llobregat i, a més, una dona va resultar ferida greu per una de les bales. Segons els Mossos d'Esquadra, és molt possible que aquest crim formi part de la guerra entre clans dominicans.


Comentaris

envia el comentari