La màfia que esclavitza prostitutes a Barcelona es recompon constantment

Els Mossos d'Esquadra confirmen que ja és la tercera vegada que desmantellen aquesta organització

La majoria de dones que busquen clients a la Rambla de Barcelona ho fan de forma obligada per organitzacions que depenen directament de la Supreme Eyie Confraternity, «una superestructura criminal que es dedica a explotar organitzacions de delinqüents locals», segons Xavier Cortés, el cap de la Unitat Central de Tràfic d'Éssers Humans dels Mossos d'Esquadra. Ja és la tercera vegada que els Mossos desmantellen aquesta xarxa segons informa el diari 'Ara'. Organitzacions d'aquest tipus trafiquen dones per a la prostitució forçada en diferents zones de Catalunya.

Cortés explica que la Supreme Eiye es renova constantment perquè «quan se'n detenen els membres els reemplacen de manera bastant immediata». Aquesta organització és jeràrquica i el líder dels seus nius locals es relaciona amb altres líders de grups locals a escala internacional. Aquests líders es dediquen a «activitats paraestatals per controlar la comunitat nigeriana».

 

Com que a Barcelona no hi ha consolat de Nigèria, els Mossos han confirmat que es faran reunions organitzades per l’ambaixada de Nigèria a Madrid i que són «controlades per la Supreme Eiye». Els Mossos, fins i tot, s'han infiltrat en entitats culturals nigerianes a Catalunya i s'han detingut responsables d'esglésies evangèliques que posaven en contacte noies amb proxenetes o que blanquejaven diners.

Més notícies de la categoria Successos