La NASA i Stephen Hawking plantegen construir una nau espacial revolucionaria

Podria viatjar a una cinquena part de la velocitat de la llum

El científic Stephen Hawking | cedida

L'astrofísic Stephen Hawking va presentar un projecte amb el qual es buscaria arribar al sistema estel·lar més pròxim al nostre, Alfa Centaure. La nau espacial amb què s'hauria d'arribar a aquest punt de l'espai requereix l'ajuda de la NASA, ja que hauria de ser molt lleugera, hauria d'evitar les zones amb alta radiació i hauria d'estar construïda amb un blindatge especial.

Stephen Hawking va presentar fa uns mesos un projecte d'exploració de l'univers que inclou un nou model de sonda espacial que permetria arribar al sistema estel·lar més proper a la terra, Alfa Centaure. Segons Hawking, l'espècie humana per sobreviure haurà de trobar nous habitats a l'espai. El projecte "Breaktrough Starshout" utilitzarà un material extralleuger anomenat "Lightsail" i que, amb l'impuls de rajos làser projectats des de la Terra, arribaria a les estrelles més properes al nostre sistema solar en uns 20 anys després del seu llançament.

El sistema estel·lar d'Alfa Centaure es troba a 4,37 anys llum de la Terra. Amb la nau espacial més ràpida actual trigaríem uns 30.000 anys a arribar, amb la nova nau que plantegen Stephen Hawking i la NASA, podríem arribar en tan sols 20 anys a una velocitat mil vegades superior a la nau més ràpida actual.


Comentaris

envia el comentari