La policia avisa de les estafes dels cupons regal a WhatsApp

Els Mossos d'Esquadra han avisat a través de les xarxes socials que no es comprin aquests cupons a causa de l'increment d'afectats

Els Mossos d'Esquadra, la Policia Nacional i Guàrdia Civil estan avisant a través de les xarxes socials del perill d'estafes telefòniques. Va començar amb el supermercat Mercadona i ara és l'empresa Decathlon la que utilitzen els estafadors per enganyar la gent. Actualment, l'ús generalitzat dels telèfons intel·ligents i la quantitat de missatges que circulen per la xarxa, així com la facilitat per conèixer les dades personals i econòmiques, fan que sigui més fàcil caure en aquest tipus d'estafes. Una manera de detectar quan un missatge d'aquests és una estafa o no, és si et demanen dades personals, com el nom, el número de telèfon o les dades bancàries. No s'ha de donar mai cap dada econòmica sense trucar primer a l'empresa i assegurar-se que la promoció és certa i les seves condicions correctes.

Si malauradament ja t'han estafat per Internet, una de les coses que es recomana és fer una cerca general de les teves dades per la xarxa, per saber si qui t'ha enganyat ha compartit les dades per tal que altra gent també pugui fer-ho, o inclús per tornar-ho a fer amb un altre nom en un futur, una cosa força habitual amb les estafes digitals, segons el diari 'El Economista'. Si és així i hi ha dades personals publicades a Internet, pots denunciar-ho a la policia o a l'Agència Espanyola de Protecció de Dades, que s'encarregaran que no hi hagi dades personals teves en línia.


Comentaris

envia el comentari