La Policia Espanyola desarticula un grup organitzat que explotava sexualment transsexuals a Barcelona i Palma

La líder de l'organització les captava amb enganys sobre certàmens de 'Miss Trans' celebrats a Veneçuela

 

Agents de la Policia Espanyola han desarticulat un entramat que explotava sexualment transsexuals a Palma i Barcelona. Les víctimes eren captades amb enganys per la responsable de l'organització en certàmens 'Miss Trans' celebrats a Veneçuela. Els detinguts finançaven els implants de pits així com totes les despeses del viatge dels transsexuals i els asseguraven unes condicions de vida al nostre país que canviaven a la seva arribada a Espanya. Aquí, els hi treien la documentació i els forçaven, sota amenaces, a exercir la prostitució per saldar un deute de 15.000 euros. Els agents han detingut a 14 persones i han alliberat a 24 víctimes que vivien allotjades en pisos en condicions infrahumanes, on havien d'estar disponibles les 24 hores del dia per atendre als clients, als quals havien d'oferir diferents tipus de drogues.

Les investigacions policials van permetre als agents establir l'estructura de l'entramat criminal. Es tractava de dues xarxes, ubicades a Barcelona i Mallorca, dedicades a l'explotació sexual de transsexuals cedits per un tercer grup que prèviament havia captat a les víctimes a Veneçuela i les introduïa il·legalment a Espanya. Tot i que les víctimes eren coneixedores que venien a Espanya per exercitar la prostitució, les condicions acordades a Veneçuela diferien del que després es van trobar en arribar a la nostra país. Un cop a Barcelona, eren rebudes per la líder de l'organització i altres membres del grup, moment en què per primera vegada se'ls informava que el deute contret amb ells ascendia als 15.000 euros i els hi treien la documentació. Des del primer dia, s'havien de prostituir tant al carrer com en pisos i eren obligades a fer efectiu el lliurament de diners de manera periòdica. A més eren freqüentment castigades amb multes, fent augmentar el deute inicial amb l'organització.

 

El material requisat per la Policia durant la intervenció. | Policia Nacional

 

Un dels grups que conformaven l'entramat, dirigit per un ciutadà italià i un altre espanyol, explotava les víctimes en un pis de Barcelona. Els quatre encarregats del local, sota les ordres de tots dos, controlaven l'explotació sexual, així com el cobrament o les sortides quan els serveis eren fora del pis. A més participaven directament en la promoció i el consum de fàrmacs —Viagra i similars— i de substàncies estupefaents entre els clients. Entre els diferents rols dels membres de l'organització dels agents destaquen la figura del «taxista», la tasca del qual consistia a traslladar les víctimes a hotels o domicilis sol·licitats per la clientela, que podia pagar, fins i tot, amb targeta. Segons les estimacions policials, cadascuna de sobre víctimes generava uns beneficis de 4.000 euros mensuals pels proxenetes.Comentaris

envia el comentari