YOUTUBE:

🎥Els millors vídeos i directes al canal de Youtube de CatalunyaDiari. ➡Segueix-nos GRATIS punxant aquí. T'ESPEREM!

La Policia Nacional deté un grup internacional criminal que venia eines per infectar milers d'ordinadors

A la resta de l'Estat també s'han realitzat escorcolls a les Canàries.

La Policia Nacional ha detingut un grup internacional criminal que venia eines per infectar milers d'ordinadors.   | CatalunyaDiari.cat

Un grup internacional de cibercriminals ha estat desarticulat per agents de la Policia Nacional aquest dissabte por comercialitzar eines per infectar milers d'ordinadors amb software maliciós a tot el món, segons ha informat la Direcció General de la Policia en un comunicat. En la operació han estat detingudes tres persones a l'Estat i dues al Regne Unit, tots ells creadors d'aquests 'cryters' capaços d'empaquetar virus, 'cucs' o troians, de tal manera que el seu aspecte no resultés sospitós als programes antivirus que poguessin operar als ordinadors de les seves víctimes.

A més, s'han efectuat escorcolls a les localitats de Santa Perpètua de Mogoda (Vallès Occidental), a Santa Lucía de Tirajana (Las Palmas de Gran Canaria), a la ciutat de Las Palmas de Gran Canaria i a la ciutat de Liverpool. La investigació, coordinada per Europol i desenvolupada des de finals del 2014 en el seu si, s'ha dut a terme mitjançant la col·laboració de la Unitat d'Investigació Tecnològica de la Policia Nacional espanyola, la Unitat Nacional de Cibercrim Titan del Regne Unit i el servei d'investigació d'amenaces de la firma informàtica Trend Micro.

Aquestes eines es promocionaven i comercialitzaven als fòrums de 'hacking' més famosos a canvi de pagaments en 'bitcoins' i en tarifes basades en el recompte d'infeccions aconseguides. Segons assegura la Policia, els investigadors calculen que aquesta activitat s'ha dut a terme des de mitjans del 2013, prenent el control total dels ordinadors de les víctimes i danyant o furtant tot tipus d'informació privada, incloent l'obtenció de les credencials per als comptes de correu electrònic, xarxes socials o banca online, entre d'altres. En els escorcolls practicats a l'Estat, s'han intervingut sis discos durs, un ordinador portàtil, un disc dur extern, dos dispositius d'emmagatzament extern, vuit dispositius de minat de 'bitcoins', tres targetes prepagament sense titular i documentació de comptes bancaris i de 'PayPal' utilitzades a l'efecte.


Comentaris

envia el comentari