La policia reconeix que podrien no resoldre mai la desaparició de Madeleine McCann

Els investigadors fa deu anys que la busquen i s'han gastat gairebé 13 milions d'euros
Imatge de Madeleine McCann poc abans de desaparèixer | cedida

 

Després de deu anys investigant el cas, la policia del Regne Unit ha reconegut que és possible que mai s'arribi a resoldre el cas de la desaparició de Madeleine McCann. La petita va ser vista per última vegada el 3 de maig de 2007, quan els seus pares la van deixar dormint en un apartament a l'Algarve, Portugal. En tornar a l'habitació, els pares van veure que Madeleine no hi era i llavors es va iniciar una intensa recerca internacional que encara no ha donat fruits.

Així doncs, Mark Rowley, agent de la Policia Metropolitana de Londres ha reconegut: «Malauradament, pot ser que les investigacions mai siguin cent per cent efectives. M'agradaria dir que el resoldrem, però, tristament, hi ha casos que no es resolen». Malgrat els pocs avenços que hi ha hagut en la investigació, la policia britànica no ha deixat de buscar Madie i ja s'han gastat un total d'11 milions de lliures, el que equivaldria a gairebé 13 milions d'euros. El mes passat van rebre unes altres 85.000 lliures per finançar la feina de quatre detectius que seguiran sis mesos més intentant trobar la filla dels McCann.

 

«Ara estem amb un equip molt més petit centrat en l'escàs nombre de línies d'investigació que queden (per explorar) i que creiem que són significatives. Però, si finalment veiem que no ho són, no podrem seguir endavant», ha explicat Rowley. En els últims deu anys han sorgit infinitat d'hipòtesis sobre el que li va poder passar a Madeleine McCann i fins i tot es va arribar a assenyalar a quatre sospitosos. Desafortunadament, cap d'aquestes línies d'investigació ha pogut aclarir el que li va passar a la petita.

Per la seva banda els pares de Madie han explicat: «Ens estem preparant per a les pròximes setmanes. Serà estressant i dolorós, sobretot tenint en compte la reaparició de les velles històries, les veritats a mitges, les mentides i la desinformació». Per als McCann, que tenen dos fills, el desè aniversari de la desaparició de la petita és «un horrible recordatori del temps robat. Els dos temes que sembla més apropiat recordar ara que arribem als deu anys són la perseverança i la gratitud: seguirem endavant, fent tot el possible, sense rendir-nos» assegura Kate, la mare al seu perfil de Facebook