La seguretat de l’Aeroport del Prat obligava els seus treballadors a expulsar els indigents

«S'ha de fer fora els indigents sí o sí»

Els indigents no són benvinguts a l'Aeroport del Prat | Cedida

Segons expliquen els treballadors de l’empresa ILUNION Seguridad que s’encarreguen de vigilar l’Aeroport del Prat, «són freqüents les ordres d’assetjar els indigents com ara treure’ls les pertinences, despertar-los arbitràriament si estan dormint (trencar-los el son), prendre'ls la roba d’abric» i altres coses. La querella que ha presentat l’Associació de Treballadors de Vigilants de Seguretat de l’Aeroport de Barcelona (ATVSAB) està dirigida contra el gerent de l’empresa i dos responsables més per coaccionar-los i incitar-los a l’odi i la violència per discriminació.

Segons Cadena SER, l’escrit s’ha presentat als jutjats del Prat de Llobregat, i en ell es pot veure com els guàrdies expliquen que a les dues terminals els obliguen a fer fora els sense sostre amb un protocol concret de registres, identificació i seguiment referint-se a ells com els Codis Índia, d’indigents. La presidenta de l’ATVSAB, Carmen Herrera, assegura que és un problema que existeix des de fa temps i que esperaven a tenir proves documentals per posar la denúncia.

Un correu enviat pel gerent de l’empresa deia: «S'ha de treure els indigents sí o sí i els Mossos d'Esquadra, policia, guàrdia civil etc etc cap d'ells farà la nostra feina», afegint que «ja estem farts de justificacions, tonteries... hi ha vacants lliures de vigilants a Alcampo, Ferrocarrils... i a l'atur!!!». Precisament dos treballadors s’enfronten a dos anys de presó per l’agressió que van dur a terme a un indigent l’endemà d’aquest missatge.

Els querellants asseguren, a més, que «l'incompliment d'aquestes ordres per part dels vigilants ha provocat amenaces d'acomiadament i expedients de sanció als que es neguen a complir amb aquesta evident il·legalitat». Per part d’AENA no sembla haver cap problema amb els indigents i asseguren que durant la nit procedeixen a identificar i desallotjar les persones que no tenen targeta d’embarcament sempre que no siguin acompanyants i sense violència.


Comentaris

envia el comentari