La UB se situa entre les 100 millors del món en un rànquing internacional

És la primera universitat de l’Estat espanyol en 19 de les 46 disciplines que analitza l'estudi

Imatge de l'edifici del Campus d'Humanitats de la Universitat de Barcelona | Arxiu

La Universitat de Barcelona (UB) se situa entre les 100 millors del món en 18 de les 46 disciplines dels QS World University Rankings 2017 by Subject, segons ha informat el centre docent català. És la primera universitat de l’Estat en 19 de les 46 disciplines del coneixement que analitza l'informe. En 9 d’aquestes disciplines ocupa la primera posició en solitari i en les 10 restants la comparteix amb altres universitats. En aquest sentit cal destacar que la Universitat Politècnica de Catalunya (UPC) s'ha situat entre les 30 millors del món en Arquitectura i entre les 40 millors en Enginyeria Civil i Estructural al mateix rànquing.

L'informe s’ha fet públic aquest dimecres, i pel que fa a la UB també subratlla que en 16 disciplines més es classifica entre la posició 100 i la posició 200. El rector de la institució, Joan Elias, ha remarcat que l'informe no presenta diferències substancials amb el de l'any anterior, però consolida la "posició capdavantera" de la universitat barcelonina "al llarg d’uns anys molt difícils" per la reducció estatal de recursos destinats a la recerca.

En la nova edició, la UB destaca com una de les 50 millors del món en Anatomia i Fisiologia (posició 32 a nivell mundial); Arqueologia (37) i Filosofia (posició 42). És, a més, l’única universitat espanyola que destaca entre les 100 millors institucions mundials en 18 disciplines: Anatomia i Fisiologia, Arqueologia, Art i Disseny, Lingüística, Filosofia, Medicina, Infermeria, Farmàcia i Farmacologia, Llengües Modernes, Química, Ciències Marines i de la Terra, Ciències Mediambientals, Física i Astronomia, Antropologia, Geografia, Educació, Esport i Estadística i Recerca Operacional.

La UB figura en posició líder a Espanya, en solitari, en les disciplines d’Arqueologia, Filosofia, Anatomia i Fisiologia, Medicina, Infermeria, Química, Ciències Marines i de la Terra, Educació i Estadística. En Art i Disseny, Lingüística, Enginyeria Química, Ciències Biològiques, Farmàcia i Farmacologia, Ciències Mediambientals, Ciències Materials, Física i Astronomia, Antropologia i Esports. A més, la Universitat de Barcelona ha millorat posicions en Matemàtiques i Estadística.

Pel que fa a la UPC, ocupa el lloc 26 del món en l’àmbit de l’Arquitectura, 3 per sobre de l'any passat i primera universitat d'aquesta disciplina a l'Estat, i el 34 en Enginyeria Civil i Estructural, 5 més amunt que el 2016. També es troba entre les cent primeres a Enginyeria de Telecomunicacions, Elèctrica i Electrònica i a Matemàtiques (rang 51-100).

La UPC es posiciona també en altres àmbits, com el d’Art i Disseny (101-150), per primer cop, i en els de Ciències de la Computació (101-150), Enginyeria Industrial, Mecànica i Aeronàutica (101-150), Estadística (101-150), Ciència dels Materials (151-200), Enginyeria Química (201-250) per primer cop, Agricultura (201-250) també per primera vegada, Ciències del Medi Ambient (201-250), Física i Astronomia (251-300) i Administració d'Empreses (251-300), en aquest darrer cas també per primer cop.


Comentaris

envia el comentari