URGENT

🔴 Caos a Barcelona per la caiguda d'una palmera a la Diagonal

La veritat sobre la llar d'infants desallotjada a Barcelona

La majoria de les famílies afectades ja han trobat un nou parvulari per als infants
El parvulari va ser desallotjat el passat dimarts. | Llar d'Infants Sant Agustí

 

La llar d'infants Sant Agustí, una de les més antigues de Barcelona, no va reobrir les seves portes després de les vacances de Setmana Santa. Segons informa el portal 'Crónica Global', el parvulari va ser desallotjat la setmana passada després que el jutge es pronunciés a favor dels propietaris de l'espai i denegués l'execució de la pròrroga. La direcció de l'escola assegura que es tracta d'assetjament immobiliari. 

Els pares i mares afectats expliquen que la llar d'infants tenia «ordre de tancar el juliol», però que seguia acceptant matrícules per al curs vinent. Les mateixes famílies relataven a 'Crónica Global' que el tancament de l'escola no els va agafar per sorpresa: «Ens en vam assabentar per carta, i alguns per whatsapp». Els 50 afectats asseguren que la majoria de famílies ha trobat ja un altre parvulari, però que no ha estat gràcies al Sant Agustí ni al Consorci d'Educació de Barcelona, que consideren que «no s'han preocupat».

 

Blanca Fort, una de les mares damnificades, explica que «a algunes famílies els han arribat rebuts en mesos que no corresponien amb els del centre». També relata que «es van endur tots els mobles després del desnonament», i que els havien tallat la llum durant mesos per no pagar. Aquest fet ha despertat les sospites de les famílies afectades, que creuen que l'exdirectora del centre té intenció d'obrir una nova guarderia.

Moltes de les famílies han trobat ja un parvulari on poder portar els seus fills, el centre Pas a Pas que es troba a la ronda del Guinardó. Els pares, tot i que estan contents amb la ràpida reubicació dels seus fills, lamenten haver-se de desplaçar més lluny de casa. La directora de la nova guarderia, Mónica Berrio, comenta que «se'ls ha mantingut a la mateixa classe perquè s'ha respectat la mateixa línia de Sant Agustí».