La veterinària inhabilitada de Vidreres cobrava per incinerar els gossos

Tot i cobrar per fer-ho, Natàlia Ràfols no cremava els cadàvers

Els cadàvers dels gossos no eren incinerats. | SER Catalunya

La veterinària de Vidreres investigada per llençar animals morts al bosc cobrava 120 euros als amos dels animals per incinerar els cadàvers un cop practicada l'eutanàsia. El propietari d'un dels dos primers gossos identificats pel xip va explicar als Agents Rurals que el seu animal era epilèptic i que, el passat mes de setembre, de matinada, va avisar la veterinària perquè el visités. Natàlia Ràfols li va practicar una eutanàsia allà mateix i li va demanar 120 euros per la visita, l'eutanàsia i per incinerar el cadàver. Van acordar que en pagava la meitat al moment i la resta quan li portés el justificant d'incineració, però el document no va arribar mai.

Un altre testimoni revela que aquest agost va portar una gossa amb càncer a la veterinària, que també li va fer una eutanàsia, va cobrar-li també 120 euros sense cap tipus de factura ni justificant. Mesos després li va portar la baixa del registre d'animals amb xip, però estava firmada per una altra veterinària. Per aquest motiu els Agents Rurals li atribueixen un delicte de falsificació de documents, a més del d'estafa continuada i d'un altre de desobediència perquè tot això ho va fer tot i estar inhabilitada.

A més, segons explica SER Catalunya, Ràfols ja comptava amb antecedents des del 2008. Des d'aquell moment, els Agents Rurals de la Selva han fet disset inspeccions i sis denúncies administratives per la seva activitat. A la finca de la mare d'aquesta veterinària es van recollir 87 gossos i gats morts. Hi van arribar alertats per uns caçadors que van advertir que en aquella casa hi havia animals no autòctons en llibertat, en concret porcs vietnamites.


Comentaris

envia el comentari