IMPORTANT i GRATIS:

📱Encara no t'has baixat l'App del Catalunya Diari? A què esperes per saber-ho tot. CLICA AQUÍ, és gratis!

ÚLTIMA HORA

🚨 Catalunya es blinda amb tancament de fronteres i confinament per municipis els caps de setmana

La víctima d’un accident dóna les gràcies als dos mossos fora de servei que la van ajudar

El sinistre va tenir lloc fa un any i ha volgut agrair-los l’ajuda quan s’ha recuperat de les seqüeles

El cotxe de la Neus després de l'accident | Mossos d'Esquadra

El 30 de gener de 2016 la Neus va patir un fort accident quan un conductor ebri va envestir el seu vehicle. Un any després ha volgut enviar una carta d'agraïment a dos agents dels Mossos d'Esquadra que, estant fora de servei, van parar a auxiliar-la quan passaven pel lloc dels fets.

Davant del vehicle de la Neus hi havia una amiga seva, la Cristina, que va poder evitar el xoc amb un cop de volant. La Neus, però, no va tenir tanta sort i va rebre un fort impacte que va fer saltar l'airbag i la va deixar inconscient durant uns moments. El Javi i la Myriam, dos mossos fora de servei que anaven amb els seus fills bessons a la festa d'aniversari d'un amic, van veure pel retrovisor com un cotxe a gran velocitat col·lidia frontalment amb el vehicle de la Neus.

De seguida el Javi va anar a auxiliar la conductora del vehicle, però els dispositius de seguretat i la deformació del cotxe li impedien veure-la. Va ser una veu la que va alertar Javi que la víctima s'estava ofegant. Va desinflar els airbags amb una navalla i va obrir les portes per esvair el fum. Mentrestant, la Myriam va trucar als serveis d'emergències i va calmar la Cristina, que va quedar en estat de xoc per l'accident de la seva companya. Van poder immobilitzar la Neus per no causar-li cap lesió greu i li van explicar que eren agents dels Mossos d'Esquadra, la qual cosa la va tranquil·litzar i la va fer sentir atesa. «És una tècnica per mantenir-la conscient i tranquil·la, era la meva prioritat», explica el Javi.

Al mateix temps, el conductor que havia provocat la col·lisió va sortir il·lès i va intentar fugir, però el Javi el va poder aturar per identificar-lo i retenir-lo fins a l'arribada d'una patrulla de la Policia Local. Mentrestant, els fills de quatre anys de la parella eren al seu cotxe veient l'escena de l'accident i no paraven de plorar. Segons expliquen els seus pares, el nen no parava de preguntar per «aquella senyora» i fins i tot dies després van haver de trucar a la Neus per poder-lo tranquil·litzar.

Gairebé un any després, la Neus va voler agrair als dos agents la seva actuació un cop es va recuperar de les seqüeles físiques. Les seqüeles psicològiques encara les pateix. De fet, encara avui fa més volta amb el cotxe per evitar passar pel lloc del sinistre i està intentant canviar de domicili. «No ho oblidaré mai. Aquells instants que se'ns van fer eterns ens vam sentir acollits per una parella que, tot i anar amb els seus fills petits, que en aquells moments van haver de veure la cruesa d'un accident, ambulàncies, bombers i policia, tinguessin la gran humanitat de parar-se i ajudar-nos en aquell moment tan dur per nosaltres», agraïa la Neus al final de la seva carta.


Comentaris

envia el comentari