URGENT

👉 Catalunya avançarà al tram 2 de la desescalada i aixecarà més restriccions dilluns

L'abat de Montserrat demana perdó a les víctimes dels abusos sexuals

Josep Maria Soler se solidaritza amb «el seu dolor» posa a disposició dels denunciants «el suport de la comunitat»

Pare Abat Montserrat
El Pare Abat, Josep Maria Soler, durant l'homilia d'aquest diumenge | CatalunyaDiari.com

El pare abat de Montserrat, Josep Maria Soler, ha demanat perdó a les víctimes dels abusos sexuals presumptament comesos pel pare Andreu Soler. En la seva homilia d'aquest diumenge, l'abat ha demanat «humilment perdó a les víctimes». «Ens solidaritzem amb el seu dolor i oferim el suport de la comunitat», ha dit, tot reconeixent que els fets que estan sortint a la llum «han colpit a tothom». Segons Soler, successos com aquest «ens dolen profundament perquè fereixen i traeixen la confiança» en l'església.

El primer denunciant dels abusos a Montserrat exigeix la dimissió del Pare Abat

Miguel Ángel Hurtado
Peter Saunders, de la Comissió Antipederastia del Vaticà, i Miguel Ángel Hurtado | CatalunyaDiari.com

 

Just abans de la missa d'aquest diumenge a Montserrat, el primer dels denunciants dels abusos a Montserrat, Miguel Ángel Hurtado, ha exigit la dimissió del Pare Abat, Josep Maria Soler. 

En un acte convocat a la mateixa muntanya, Hurtado ha lamentat els progressius casos que estan sortint a la llum i que el màxim responsable religiós de Montserrat no estigui fent res malgrat que s’està demostrant que el mossèn denunciat «va ser un depredador». Hurtado també ha criticat la «poca transparència» de la comissió que s’ha creat per investigar els possibles casos i que entre els seus integrants hi hagi un religiós de Montserrat.

 

  

Tres denúncies per abusos sexuals a Montserrat

Fa poques setmanes es va fer públic el testimoni de Miguel Hurtado, un antic escolta de Montserrat que denunciava que quan era menor d’edat havia rebut tocaments per part del monjo líder i fundadors del moviment escolta de l’abadia, Andreu Soler. Ara, apareix un nou testimoni, Ricard Zamora, que denuncia fets similars, també per part del mateix monjo fundador del grup d’escoltes ‘Els nois de Servei de Montserrat.

Aquesta nova denúncia, podria demostrar que el cas de Miguel Hurtado no va ser un cas aïllat. Ricard Zamora explica que va estar uns dies a Montserrat quan tenia uns 15 anys idurant la primera nit Andreu soler «es va ficar al seu llit i li va fer tocaments als genitals» el que el jove va veure com una actitud totalment inapropiada i va decidir parar-lo: «Germà Andreu, ja està, deixem-ho aquí». El monjo no va insistir més i va marxar de l’habitació, segons denuncia Zamora al diari ’Ara’.


Comentaris

envia el comentari