Lacey va sobreviure a la massacre d'Oregon gràcies al gest d'un company abans de morir

Durant el tiroteig a la Facultat d'Umpqua van morir nou persones i l'assaltant

Lacey Scroggins. | Facebook

A l'octubre del 2015, un jove de 26 anys es va colar a la facultat en la qual estudiava i va disparar a diverses persones, en total van morir vuit alumnes, un professor i el mateix tirador, Chris Harper-Mencer. Aquesta és la història d'una de les alumnes que va poder sobreviure a la matança, Lacey Scroggins, que va poder salvar la seva vida gràcies a l'acció d'un dels companys que va morir. Lacey Sroggins tenia divuit anys i acabava de començar la universitat amb el somni de convertir-se en metge per poder ajudar als altres, com explica el Daily Mail.

Però poques setmanes després de començar el curs, es trobava en una classe d'escriptura creativa de la Facultat d'Umpqua, a Oregon, quan es va sentir un fort esclat. Abans que ningú pogués fer res, un home armat va entrar a l'aula i va disparar dues vegades al sostre, després, es va girar cap al professor i li va disparar, Lawrence Levine, de 67 anys, va morir l'endemà a l'hospital. Després, el tirador i alumne d'aquesta classe, Chris Harper-Mencer, va disparar cap als estudiants i els va obligar a acostar-se. Després de terroritzar-los i d'obligar a un d'ells a asseure's al final de la classe i observar per poder explicar-ho tot a la policia, va començar a preguntar a alguns dels seus companys quina era la seva religió.

Lacey, va explicar després al seu pare, un pastor cristià, que l'assaltant va anar disparant a tots els que responien que eren cristians, després de dir-los que anirien al cel. Lacey creia que moriria en aquella classe, però de sobte, va sentir com un cos queia al seu costat i es va trobar coberta per Treven Anspach, un dels seus companys. La sang que perdia Treven a causa de la ferida de bala, va cobrir el cos de Lacey, i quan l'assaltant es va acostar i ho va veure, va ordenar a Lacey que s'aixequés però ella no es va moure, i ell va preguntar a un dels altres alumnes si estava morta, l'altre va respondre «no ho sé». Després d'això, la va donar per morta i va seguir amb el seu assalt.

Treven Anspach. | Facebook

 

Més tard, quan la policia va entrar al recinte, Chris Harper-Mencer va ser acorralat en una classe en la qual es va atrinxerar, i on va acabar disparant-se al cap. Vuit alumnes i un professor van morir, i desenes de persones van resultar ferides en l'atac, un dels més violents que ha vist l'estat d'Oregon.

Lacey en una cerimònia per les víctimes. | Cedida

 


Comentaris

envia el comentari