IMPORTANT i GRATIS:

📱Encara no t'has baixat l'App del Catalunya Diari? A què esperes per saber-ho tot. CLICA AQUÍ, és gratis!

L'activació del 155 destitueix Francesca Guardiola com ambaixadora de Catalunya a Dinamarca

La germana de l'exentrenador blaugrana Pep Guardiola ha estat cessada del seu càrrec d'ambaixadora catalana a Dinamarca per part del govern espanyol

Francesca Guardiola, la germana de Pep Guardiola
Francesca Guardiola, la germana de Pep Guardiola | ACN

Poques hores després de la declaració d'independència de Catalunya, el govern central va començar a aplicar l'article 155, aprovat pel Senat simultàniament el divendres, 27 d'octubre. Una de les mesures constitucionals va ser el tancament de les ambaixades internacionals de la Generalitat. Aquesta mesura ha afectat la germana de Pep Guardiola, que actualment es trobava d'ambaixadora de Catalunya a Dinamarca. Tal com informa 'El Español', Francesca Guardiola ha estat destituïda pel govern espanyol, suspenent-la del lloc de màxima rellevància, publicat en el Butlletí Oficial de l'Estat (BOE).

Francesa Guardiola, va ser nomenada ambaixadora de Catalunya a la nova delegació de Copenhaguen el passat mes d'agost, convertint-se en la representació de l'Executiu català pels països nòrdics. El principal objectiu del Govern era potenciar les relacions bilaterals amb Dinamarca, Finlàndia, Islàndia, Noruega i Suècia. De moment no ha fet declaracions, com tampoc ha valorat la situació de tensió que es viu actualment entre Catalunya i Espanya.

L'exentrenador blaugrana mai ha amagat el seu suport al procés independentista, i al dret a decidir: «mai s'han d'obviar els drets i les llibertats jurídiques de les persones. Això no va d'independència, va de democràcia». A la vegada, l'actual entrenador del Manchester, també ha separat la seva ideologia i la seva feina esportiva, assegurant que hagués de triar entre entrenar la selecció catalana o l'espanyola, ell triaria, «la Roja, perquè d'aquesta manera «podria estar en un Mundial i una Eurocopa». Per últim, fa uns dies Guardiola va lamentar profundament la decisió del govern espanyol en aplicar el 155 contra Catalunya: «és un dia trist per a Catalunya, Europa i el món». Aquesta dràstica mesura li ha tocat de ben a prop, veient-se afectada en la vida laboral de la seva germana Francesca.


Comentaris

envia el comentari