La sorprenent troballa dels Mossos a una nau d'Igualada

Un agent dels Mossos d'Esquadra durant un control a la sortida d'un peatge
Imatge d'un agent dels Mossos d'Esquadra   | Mossos d'Esquadra

Nou cop dels Mossos d'Esquadra contra el tràfic de marihuana a Catalunya. Aquest dijous, la policia catalana va desmantellar un cultiu interior d'aquesta planta a Igualada. L'operació es va dur a terme a una nau situada a l'avinguda Europa de la capital de l'Anoia als volts de les set del matí i va acabar amb un balanç de tres detinguts, que segons informen els Mossos, vivien a la nau o es cometia el delicte. Els arrestats, que en aquell moment es trobaven a l'interior de la nau, són tres persones de 20, 29 i 31 anys i veïns de la ciutat. En total, se'ls acusa de tres delictes: un contra la salut pública, un de defraudació de fluid elèctric i un de pertinença a grup criminal. I és que a la nau en qüestió s'hi van poder trobar 4.375 plantes de marihuana.

La investigació, segons han detallat els mateixos Mossos d'Esquadra, va arrencar el passat mes d'octubre del 2020, quan van tenir coneixement de la possible existència de la plantació en aquesta zona d'Igualada. Les investigacions realitzades van portar al cos policial a decidir entrar a la nau aquest dijous a primera hora del matí. Una vegada allí, la policia catalana es va trobar un total de 4.375 plantes de marihuana repartides en diferents estances de la nau. A més, però, també van poder requisar una complexa instal·lació amb transformadors, focus, extractors, filtres i altres objectes destinats al cultiu interior.

Més enllà de desmantellar el cultiu il·legal de marihuana, els agents policials asseguren que la nau comptava amb un alt risc d'incendi. I és que l'elevat consum d'energia que s'utilitzava en la plantació, sumat al fet que la nau se situa al costat d'una benzina i d'empreses químiques, afegia aquesta amenaça a les instal·lacions. Tres detinguts, acusats de tres delictes 

L'acció policial va acabar un balanç de tres detinguts. Es tracta de tres joves de 20, 29 i 31 anys, veïns d'Igualada, que vivien a les instal·lacions on hi havia la plantació i que van ser arrestats durant l'operatiu. Quan els Mossos van intentar entrar a la nau, els tres presumptes delinqüents van intentar fugir. Els agents, però, van poder atrapar-los i detenir-los.  En les pròximes hores, els arrestats passaran a disposició del jutjat d'instrucció en funcions de guàrdia d'Igualada. Allí, hauran d'afrontar els tres delictes pel qual els acusen: un contra la salut pública, un de defraudació de fluid elèctric i un de pertinença a grup criminal.


Comentaris

envia el comentari