L'acusació popular de cas Bárcenas vol que Juan Roig declari de nou

Juntament amb altres empresaris, el president de Mercadona ja va ser descartat per falta de proves
Juan Roig, president de Mercadona | Cedida

 

La recerca sobre la suposada comptabilitat B del Partit Popular s'ha quedat encallada i, segons afirma 'Libertad Digital', les acusacions populars estan fent pressió per seguir endavant amb el cas. La recerca s'havia centrat en els famosos papers de Bárcenas, que van revelar pagaments en negre a la cúpula dels partits per suposades comissions a empresaris i adjudicacions d'obres públiques manipulades. Ara, les revelacions de Francisco Correa han reobert el cas Gürtel perquè va identificar a diverses multinacionals com ara ACS, OHL, Dragatges o Degrémont com a responsables de pagaments del 2% i 3% al PP per contractes des dels ministeris de Foment i Medi Ambient.

Tot i així, en el moment en què el jutge José de la Mata va citar a Correa perquè fes la seva confessió, va decidir acollir-se al seu dret de no declarar i va estancar tota la investigació. L'acusació popular demana que se citi a declarar en qualitat d'investigats a diversos empresaris imputats en la querella inicial, però que es van descartar per falta de proves.

 

En aquest sentit, entre els noms que apareixen són els de José Luis Izquierdo, suposat autor de la comptabilitat dels diners negres en les empreses de Francisco Correa; Juan Cotino, de Fadesa, imputat en la Gürtel i el cas Brugal i esquitxat en gairebé totes les trames de corrupció del PP a València; Juan Roig, president de Mercadona; o José Luis Sánchez Domínguez, president del Grup Sando, amb pes a Andalusia i que va ser imputat per la jutge Alaya en el cas dels ERE, entre molts altres. En declaracions a CatalunyaDiari.cat, Mercadona ha afirmat que el seu president ja va atestar en el seu moment i reitera que la seva vinculació al cas és falsa. Haurem d'esperar uns dies per veure si el jutge accepta les demandes de l'acusació popular i torna a cridar a Juan Roig a declarar.