IMPORTANT i GRATIS:

📱Encara no t'has baixat l'App del Catalunya Diari? A què esperes per saber-ho tot. CLICA AQUÍ, és gratis!

L'advocat de Xavier Trias reconeix l'existència de la societat 'offshore' de la que l'exalcalde es va beneficiar

Trias es va beneficiar d'una societat 'offshore' a les Illes Verges, ocultant diners en un altre paradís fiscal com Suïssa

Artur Mas, Xavier Trías i Jordi Pujol
Artur Mas, Xavier Trías i Jordi Pujol | CatalunyaDiari.cat

El Consorci Internacional de Periodistes d'Investigació ha tret a la llum la filtració dels anomenats 'Paradise Papers', un seguit de documents que posen de manifest els comptes en paradisos fiscals de diversos personatges rellevants. L'escàndol ha estat a escala mundial, igual que va succeir amb els 'Panamà Papers', tot i que a Catalunya el principal afectat ha estat l'exalcalde de Barcelona Xavier Trias. Segons han revelat diversos mitjans com 'El Confidencial' o 'La Sexta', Trias es va beneficiar d'una societat 'offshore' a les Illes Verges, ocultant diners en un altre paradís fiscal com Suïssa.

Herència familiar

El seu nom apareix al costat del dels seus pares i els seus germans en una societat opaca que es va mantenir activa fins a 2008.
Els mitjans encarregats de desvetllar aquesta informació van poder entrevistar divendres passat a l'exalcalde. «No tinc ni idea perquè mai m'he cuidat d'això», va assegurar, i va afegir que els temes d'herència familiar els portava sempre el seu germà gran, mort fa un any aproximadament. «Jo he rebut diners de l'herència de la meva mare, i això sí que és veritat; però no he rebut de cap 'trust' ni de cap cosa d'aquestes, que jo sàpiga», va confessar. També li van preguntar sobre una societat a les Illes Verges britàniques que pot estar relacionada amb la seva mare, al que va respondre «M'estranyaria molt».

Segons informa 'El Confidencial', l'exalcalde de Convergència ha reconegut finalment, a través del seu advocat, l'existència d'aquesta estructura 'offshore' familiar. «Això ho va muntar el seu pare i ho va heretar la seva mare, i la veritat és que a ells no els va arribar res. Però el que passa és que no tinc proves per demostrar-ho», manifesta el lletrat, que afegeix que la família està buscant proves per avalar les explicacions. «El seu pare i la seva mare el van voler protegir», afirma.


Comentaris

envia el comentari