L'agressió sexual a la menor durant els Sanfermines va ser de matinada en un parc de La Milagrosa

Els fets van tenir lloc al parc Tomás Caballero, al barri de La Milagrosa, durant la matinada del dijous 13 al divendres 14 de juliol

L'Ajuntament de Pamplona ha confirmat que s'ha produït una agressió sexual a una menor al parc Tomás Caballero, al barri de La Milagrosa, durant la matinada del dijous 13 al divendres 14 de juliol. La jove va denunciar que va ser forçada per un noi que havia conegut aquella mateixa nit de festa a la zona de bars de la costa de Labrit, a la capital navarresa. La violació hauria tingut lloc darrere dels edificis intel·ligents. El Jutjat d'Instrucció número 2 de Pamplona ha decidit derivar judicialment la investigació d'aquesta agressió sexual a la Policia Nacional, que ara manté oberta una investigació per un delicte contra la llibertat sexual i ha establert un dispositiu de cerca del presumpte agressor.

 

A les festes d'aquest any s'han recollit 14 denúncies en total, dos per agressions sexuals, tres menys que en 2016, i altres 12 per abusos sexuals consistents en tocaments, una més que els anteriors Sanfermines. Per elles, s'ha detingut a un total d'11 homes, la qual cosa suposa que en un 79 per cent dels casos s'ha arrestat al presumpte autor. En aquest sentit, l'alcalde de Pamplona, Joseba Asiron, ha animat a la societat i a altres ciutats, que celebraran les seves festes patronals durant l'estiu, que «perdin la por per fer públiques les seves xifres» d'agressions i abusos sexistes perquè «solament fent visible el problema podrem fer-li front de manera eficaç», deia l'alcalde.