La petita Laia va aparèixer amb una corda al coll, mig despullada i amb un ganivet clavat a l'orella

«Que em matin o m’entreguin a la família», va explicar un Juan Francisco López que ha passat la primera nit a la presó

Vilanova i la Geltrú, constarnada amb la mort de la petita Laia
Vilanova i la Geltrú, consternada amb la mort de la petita Laia | CatalunyaDiari.cat

Macabres i escabroses novetats sobre l’assassinat de la petita Laia a Vilanova i la Geltrú. El relat de la seva mort indica, fins ara, que Juan Francisco López Ortiz hauria raptat la nena dilluns passat, 4 de juny, quan baixava de casa els seus avis a Vilanova i va procedir amb el seu assassinat. L’autòpsia, d’altra banda, també revelava que la menor havia estat víctima d’una agressió sexual.

Quan els Mossos d’Esquadra va accedir al domicili de l’acusat, però, els agents van trobar que la nena estava amb una corda al coll, mig despullada —duia els pantalons baixats—  i amb un ganivet clavat a l'orella. Segons ha pogut saber CatalunyaDiari.cat, la menuda també presentava un bolígraf al coll. L'agressor, finalment, ja ha passat la primera nit a la presó. 

La nena va morir asfixiada per la pressió d’un objecte

L’autòpsia va revelar un dia després de la mort que la Laia havia perdut la vida arran d’una asfíxia. Doncs bé, les proves revelen que la nena va morir ofegada de manera mecànica. És a dir, amb la pressió d'un objecte, que podria ser la corda que els Mossos van trobar lligada al coll de la menor. 

Imatge de l'assassí de la petita Laia amb els Mossos d'Esquadra
Imatge de l'assassí de la petita Laia amb els Mossos d'Esquadra | CatalunyaDiari.cat

 

 

Les ferides d’arma blanca no van ser mortals

Les ferides d'arma blanca, a part, no van ser mortals. L’informe forense sobre la mort de la nena de Vilanova i la Geltrú assegura que les ganivetades van ser just abans o just després de la mort, tot i que no es pot aclarir el moment exacte.

L'informe policial, doncs, remarca el fet que podria haver-hi una «manipulació vaginal», que permetria imputar a l'home també d'agressió sexual a menor d'edat. 

Imatge d'agents de la policia científica entrant al pis on va ser trobada la nena, el bloc dels avis.
Imatge d'agents de la policia científica entrant al pis on va ser trobada la nena, el bloc dels avis. | CatalunyaDiari.cat

 

La petita Laia, finalment, va morir en menys de 60 minuts des del precís instant en què va baixar de casa els seus avis a Vilanova i la Geltrú i l’agressor la va interceptar a mig camí per acabar procedint amb el seu brutal assassinat.

«Que em matin o m’entreguin a la família»

Finalment, abans de passar la seva primera nit a la presó, l’home va explicar: «Que em matin o m’entreguin a la família». Aquest, qui va explicar que no anava drogat i no recordava els fets, va dir que «si he fet alguna cosa, no ho recordo», reconeixent que estava «molt destrossat».


Comentaris

envia el comentari