El presumpte assassí de la Laia creu que hi havia una tercera persona a casa seva el dia del crim

L'home va dir davant de la magistrada que no recordava res d'abans de trobar el cos, però sí que va sentir un fort cop de porta i que trobava a faltar coses a casa seva

El cotxe amb el detingut, sortint dels Jutjats de Vilanova, escridassat per veïns de la nena morta.
El cotxe amb el detingut, sortint dels Jutjats de Vilanova, escridassat per veïns de la nena morta. | Guillem RS

El presumpte assassí de la Laia, la nena de 13 anys de Vilanova i la Geltrú, ha passat ja els primers dies tancat a la presó de Brians 1 després d'ingressar dijous a la nit, després de declarar davant de la jutgessa que porta el cas. De les garjoles dels Jutjats de Vilanova va ser enviat directe a l'àrea psiquiàtrica d'aquest centre penitenciari a instrucció del metge de la presó.

Més enllà de les declaracions que va fer l'home davant del jutge i que el seu advocat va donar a conèixer després de l'interrogatori, que assegurava que no recordava res i que l'alt consum de cocaïna —va anar-ne a comprar quatre cops durant el dia que presumptament va matar la nena— no li permetia recordar si va fer res o no a la nena.«Que em matin o que m'entreguin a la família», va arribar a dir.

Sí que recorda un cop de porta

Però ara, i segons es recull de la transcripció que s'ha fet de la declaració, l'home detingut per la mort de la Laia creu que a casa seva hi havia una tercera persona més enllà d'ell i la petita Laia. Diu que recorda que mentre s'estava dutxant —abans, segons ell, de trobar el cos de la nena ja morta i intentar-la reanimar— va sentir un fort cop de porta. Fins i tot, davant de la magistrada, i a preguntes del seu advocat, l'home va dir que va perdre un joc de claus de casa i que creu que al pis hi faltaven coses, com si hagués entrat algú.

No recordar res o dir que va sentir soroll a casa pot ser part de l'estratègia que farà servir la seva defensa davant del cúmul d'indicis que apunten, sense massa dubtes per part dels Mossos, que va ser ell qui va acabar amb la vida de la Laia. Ell mateix també va explicar que sentia veus al seu interior. Tot plegat, per anar forjant una defensa complicada de cara al judici que es farà amb Jurat Popular.

Joan López, presumpte assassí de la Laia, amb les lesions provocades pels tiets de la nena mentre és dirgit pels Mossos d'Esquadra
Joan López, presumpte assassí de la Laia. | CatalunyaDiari.cat

 

La nena migdespullada en un escenari sàdic

Segons les investigacions de la policia i les proves forenses al cos de la nena, l'home va matar i abusar sexualment de la nena durant els primers seixanta minuts que va estar desapareguda. El cos de la nena va ser trobat per dos dels tiets de la Laia que, com que no va veure clara la versió d'ell, van entrar per la força al pis d'ell. La nena estava mig despullada, amb una corda al coll i un ganivet clavat a l'orella.


Comentaris

envia el comentari