L'alcalde de Sabadell, Maties Serracant, citat com a investigat per un presumpte delicte de prevaricació

Es tracta d'un conflicte entre el consistori i l'empresa concessionària de neteja viària i residus de la capital vallesana
L'alcalde de Sabadell, Maties Serracant, ha estat citat a declarar per un presumpte delicte de prevaricació
L'alcalde de Sabadell, Maties Serracant, ha estat citat a declarar per un presumpte delicte de prevaricació | Ajuntament de Sabadell

El jutjat número tres de Sabadell ha citat per al pròxim 14 de maig l'alcalde de la capital vallesana, Maties Serracant, en qualitat d'investigats per un presumpte delicte de prevaricació. El batlle, que en les passades eleccions municipals va encapçalar la llista de Crida per Sabadell, ha estat citat per una querella interposada per l'empresa concessionària de la neteja viària i recollida de residus de la ciutat, SMATSA. 

El consistori va denunciar suposats sobrecostos de 6,5 milions d'euros

En concret, es tracta d'una querella que es va presentar als jutjats el mes de juliol de l'any passat, i que va ser admesa a tràmit el mes d'octubre del 2017. La jutgessa també ha decidit citar en qualitat d'investigats els regidors Lluis Perarnau i l'exregidor Albert Boada, tots dos de Crida per Sabadell, i el regidor d'ERC Xavier Guerrero. A més, també hauran d'acudir als jutjats tres tècnics municipals, i l'assessor extern Jordi Colomer, vinculat a Crida per Sabadell. 

 

Els fets es remunten a l'any 2017, quan el llavors alcalde de Sabadell, el republicà Juli Fernández, va oferir una roda de premsa amb Xavier Guerrero i Albert Boada, durant la qual van acusar l'empresa encarregada dels residus i la neteja d'uns suposats sobrecostos, d'aproximadament 6,5 milions d'euros.

 

L'empresa va intentar defensar-se amb dades i informes lliurats als grups municipals de l'oposició, «davant la negativa de l'equip de govern» de reunir-se amb els seus representants. Ara, tots els citats hauran de declarar davant de la jutgessa encarregada del pas els dies 14 i 22 de maig. 

SMATSA va presentar al març una ampliació de la querella

Cal dir que el passat mes de gener, durant una roda de premsa, l'alcalde Maties Serracant va anunciar cinc expedients contra la concessionària, amb importants penalitzacions econòmiques, i que podrien suposar l'extinció de l'actual contracte entre el consistori i l'empresa de neteja. 

 

És per això que SMATSA va presentar al març un escrit d'ampliació de la querella, on a més de referències a les suposades falsedats de les acusacions, va aportar documentació i material probatori per demostrar «el pla preconcebut per aconseguir l'objectiu de rescindir el contracte» amb l'empresa, sense «atendre al procediment legal establert» i amb una actuació que «suposadament evidenciaria una desviació de poder per part dels querellats».

 

La reacció de l'Ajuntament de Sabadell ha estat l'anunci d'una nova roda de premsa aquest dijous, per anunciar «les darreres novetats en relació amb els expedients oberts a SMATSA». Comentaris

envia el comentari